Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
STIPENDIJE
STIPENDIJA ZA MASTER I DOKTORSKE STUDIJE NA CEU ZA ŠKOLSKU 2019/2020.
Donator:
Beogradska otvorena škola
Rok za prijavu:
28.01.2019.
Grad:
 
Država:
Mađarska
Oblast:
Društvene nauke, Ekonomija, finansije, Jezici, književnost, Medicina, stomatologija,…
Nivo obrazovanja:
Fakultet - Bachelor
Opis:

Centralnoevropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije sa stipendijom za školsku 2019/2020. godinu. Rok za prijavu je 31. januar 2019. godine. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.


Kako konkurisati
Ukoliko ste zainteresovani za studije na CEU, molimo da svoje interesovanje izrazite popunjavanjem ovog upitnika. Kako biste konkurisali na neki od CEU programa, potrebno je dostaviti:

 • Uverenje o prethodno završenim osnovnim studijama tj. master studijama ukoliko konkurišu na neki od programa na doktorskim studijama. 
 • Dokaz o položenom testu engleskog;
 • Popunjenu onlajn prijavu; 
 • Dva pisma preporuke; 
 • Biografija i dodatna dokumenta u zavisnosti od toga za koji departman se konkuriše.

Dokumentaciju treba poslati najkasnije do 31. januara 2019. godine. Više o ovoj temi možete pronaći na sledećem linku. Za određene CEU master programe nije obezbeđena finansijska pomoć, kao što su: master program globalnih ekonomskih odnosa, poslovne analitike, master program u finansijama i master program za upravljanje tehnologijama i inovacijama. 

 

Saznaj više na BOŠ-u
Ukoliko želite da saznate više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama možete doći u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije, koje je potrebno zakazati slanjem poruke na imejl adresu akademsko.savetovanje@bos.rs ili pozivom na broj 011 30 61 577.

O Centralnoevropskom univerzitetu
Centralnoevropski univerzitet u Budimpešti je od svog osnivanja 1991. godine do danas stekao reputaciju prestižnog evropskog i svetskog univerziteta koji neguje multinacionalno i multikulturalno okruženje. U 2017. godini CEU je zauzeo 39. mesto na rang listi najboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings). Interdisciplinarni pristup kao metod učenja i istraživanja ima centralno mesto na ovom univerzitetu upravo zato što pospešuje kritičko razmišljanje i debatu među studentima i njihovim profesorima. Odnos studenata i profesora je 8:1, što znači da studenti mogu da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine.

 
Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Mađarskoj i nudi  čak 49 multidisciplinarnih programa, na 15 departmana za master i doktorske studije. Na CEU-u postoji i 20 istraživačkih centara. Obzirom na to da su oblasti izučavanja na ovom Univerzitetu uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka, studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda, nacionalizma i brojne druge, a na CEU-u postoji i dve škole Poslovna škola (CEU Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy). Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možete pogledati ovde.

 
CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 68 zemalja. Alumnisti CEU-a često se zapošljavaju na visokim pozicijama u svojim državama, ali i međunarodnim organizacijama, pa je tako više od 200 alumnista CEU-a na ministarskim pozicijama, oko 170 ih je zaposleno u nekoj od institucija Evropske unije, isto toliko u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što su Svetska banka, Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) i brojnim drugim.
 • Pošalji prijatelju
 • Del.icio.us
 • Digg
 • My Web
 • Facebook
 • MySpace
 • Newsvine
 • Google

Učitavanje ...
LoadingImage