Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
STIPENDIJE
400 STIPENDIJA ZA MASTER STUDIJE - UPIS NA II SEMESTAR 2020/21
Donator:
Politecnico di Milano
Rok za prijavu:
21.07.2020.
Grad:
 
Država:
Italija
Oblast:
Društvene nauke, Ekonomija, finansije, Jezici, književnost, Medicina, stomatologija,…
Nivo obrazovanja:
Fakultet - Bachelor
Opis:

Politecnico di Milano nalazi se medju 20 vodećih univerziteta u Evropi. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine "Politecnico di Milano" je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa svetom ekonomije i privrede kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

 

Politecnico di Milano

 

Konkurs za upis na drugi semestar master studija biće otvoren do 21. jula 2020. Nastava počinje u februaru 2021. Prijave za upis na drugi semestar primaće se u periodu od 21. maja do 21. jula 2020.

 

U drugom semestru moguće je aplicirati samo na naše inženjerske programe (izuzetak je program Design&Engineering). Svi predmeti na master studijama su jednosemestranli, tako da studenti upisani na drugi semestar nakon drugog, prate predavanja prvog semestra. Naredne godine startuju sa četvrtim, da bi zatim pratili program trećeg semestra.

 

Svi prijavljeni studenti biće uzeti u obzir za dodelu PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i DSU stipendije.

 

Prof. Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu polimi@studije.info

 

"Politecnico di Milano" dodeljuje najboljim studentima "PLATINIUM" stipendije u iznosu od 13. 886€.

 

Studenti koji dobiju "GOLD" stipendiju, u iznosu od 8.886€ godišnje, imaće pokrivene troškove smeštaja u studentskom campusu kao i pokrivene troškove školarine.

 

"SILVER" stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3.886€ godišnje.

 

Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3.886€.

 

Politecnico di Milano takođe nudi studentima smeštaj po povlašćenim cenama u nekom od sledećih studentskih domova. Cene smeštaja se kreću oko 300€ mesečno, ali variraju u zavisnosti od campusa, te je potrebno raspitati se za svaki pojedinačni studentski dom. Studenti koji budu dobili "PLATINUM" ili "GOLD" stipendiju imaće u okviru stipendije pokrivene troškove smeštaja.

 

Studenti koji još nisu diplomirali  mogu konkurisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano.

 

Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodeli stipendije ili oslobadjanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa odseka za koji kandidati konkurišu. Prilikom ocenjivanja dosijea kandidata komisija uzima u obzir prosek sa osnovnih studija, biografiju, motivaciono pismo i preporuku profesora.


Prijavljivanje na master studije se ne naplaćuje, a svi prijavljeni kandidati biće uzeti u obzir za dodelu stipendija.

 

 

  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage