Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
STIPENDIJE
STIPENDIJE CIVIL SOCIETY SCHOLAR AWARDS (CSSA) ZA 2021. GODINU
Donator:
Beogradska otvorena škola
Rok za prijavu:
22.07.2020.
Grad:
 
Država:
Srbija
Oblast:
Društvene nauke, Ekonomija, finansije, Jezici, književnost, Medicina, stomatologija,…
Nivo obrazovanja:
Srednja škola
Opis:

Otvoren je konkurs za Civil Society Scholar Awards (CSSA). Ovaj konkurs je namenjen studentima doktorskih studija i zaposlenima na fakultetima radi sprovođenja akademskih projekata koji promovišu društveno-angažovano istraživanje i kritički naučni rad u njihovim državama i regionima.

 

BOŠ CSSA 2021

 

CSSA je program stipendiranja Fonda za otvoreno društvo (OSF). Fond veruje da rešenja za nacionalne, regionalne i globalne izazove s kojima se ljudi suočavaju zahteva otvorenu i slobodnu razmenu ideja, i da bi svaki pojedinac trebalo da učestvuje u donošenju politika koje ih se tiču. OSF stoga radi na izgradnji inkluzivnih društava, utemeljenih na poštivanju ljudskih prava i vladavine prava, čije su vlade odgovorne i otvorene za učešće svih građana i građanki.

 

Za ovaj program stipendiranja, kandidati se biraju na osnovu akademskog uspeha, aktivnog delovanja u lokalnim zajednicama, potencijala da promovišu vrednosti otvorenog društva u svojim regionima i sposobnosti da osnažuju kritički naučni rad i akademske mreže u svojim oblastima. Predlozi projekata mogu uključivati međunarodna putovanja, ali ovo nije neophodan uslov.

 

Ovogodišnji CSSA ciklus podržava istraživanja u oblastima humanističkih i društvenih nauka, a prioritet će imati prijave za istraživanja u oblastima, sa jedne strane sprečavanja rastućeg autoritarizma, a sa druge, podrške ostvarivanju održivog razvoja i ublažavanja efekata klimatskih promena; kao i ona istraživanja koja u svom središtu imaju teme poput ekonomske pravde i radničkih prava; informacione demokratije i uticaja COVID-19 pandemije na matičnu državu ili region.

 

Kandidati mogu biti doktorandi koji studiraju na nekom od akreditovanih univerziteta u Srbiji ili inostranstvu ili zaposleni na visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a koji imaju diplomu master studija. Projekat može trajati od 3 do 10 meseci, u periodu 1. marta do 31. decembra 2021, a troškovi mogu biti pokriveni u vrednosti do 15.000 dolara.

 

Prijava

Rok za prijavu je 22. jul 2020 do 23:59, a kandidati mogu svoje prijave poslati preko portala.

 

Više detalja o konkursu i kriterijumima, kao i uputstva i odgovori na često postavljana pitanja dostupni su na sajtu.

 

Tim Beogradske otvorene škole u oblasti akademskog savetovanja stoji na raspolaganju zainteresovanim kandidatima za konsultacije koje se mogu zakazati putem imejla akademsko.savetovanje@bos.rs.

 

 

  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage