Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
STIPENDIJE
STIPENDIJE ZA STUDIRANJE U VENECIJI 2021.
Donator:
Univerzitet Ca’ Foscari Venecija
Rok za prijavu:
05.05.2021.
Grad:
 
Država:
Italija
Oblast:
Društvene nauke, Ekonomija, finansije, Jezici, književnost, Medicina, stomatologija,…
Nivo obrazovanja:
Fakultet - Bachelor
Opis:

Venecijanski Univerzitet Ca' Foscari se nalazi među najbolje rangiranih 200 univerziteta na svetu. Studenima je na raspolaganju 100 stipendija koje pokrivaju troškove školarine i 90 stipendija u iznosu od 5.000€. Stipendije se dodeljuju na osnovu uspeha u dosadašnjem školovanju (merit based) kao i na osnovu finansijskih mogućnosti (income based).

 

Ca’ Foscari je sve češći izbor budućih i sadašnjih studenata sa ovih prostora koji žele da započnu ili nastave svoje akademsko obrazovanje u inostranstvu. Cene osnovnih i master studija prilagođene su finansijskim mogućnostima studenata regiona; godišnja školarina je izuzetno niska jer Ministarstvo obrazovanja Italije pokriva čak 70% cene. Nakon ove korekcije školarina za osnovne i master studije iznosi 1.200€ po godini.

 

Univerzitet školuje preko 23.000 studenata u okviru sledećih oblasti: ekonomija i menadžment, filologija (rangiran u prvih 150 univerziteta u ovoj oblasti), društvene i humanističke nauke, nauka i tehnologija, studije kulture, internacionalne studije, javno upravljanje, zaštita i upravljanje kulturnim dobrima, zaštita životne sredine (ekologija), informacione tehnologije, književnost.


Predstavnik Univerziteta za Srbiju, Crnu Goru i BiH je prof. Ivan Mangov. Da biste pokrenuli aplikaciju i dobili informacije o uslovima za upis i rokovima za master studije pišite na adresu unive@studije.info. Prijavljivanje za upis direktno preko predstavnika Univerziteta je besplatno, nema agencijskih ili drugih troškova. Prilikom prijavljivanja u polju gde se unose ime i lični podaci potrebno je navesti Reference code - IvanMangov 

 

Stipendije - Univerzitet Ca' Foscari

 

Osnovan 1868. godine kao prva poslovna škola u Italiji, Univerzitet Ca’ Foscari iz Venecije obuhvata široki spektar osnovnih i master studija, kao i brojne postdiplomske programe.

 

Venecija je grad u kom se susreću prošlost i inovacija, gde se inspiracija nalazi na svakom ćošku; riznica kulturnog nasleđa koja se rasprostire na 120 malih ostrva.

 

Region Veneto je jedan od ekonomskih motora Italije, te studije u Veneciji predstavljaju izuzetan spoj istorije i kulture s jedne strane, biznisa i sveta proizvodnje s druge. Univerzitet Ca' Foscari kroz mnogobrojne programe stažiranja i saradnje omogućava studentima iskustvo rada sa vodećim firmama regiona Veneto kao i stažiranje u inostranstvu. Veliki broj Double degree i Joint degree programa vam omogućava da studije upotpunite internacionalnim iskustvom na nekoj od preko 600 renomiranih akademskih institucija sa kojima Ca' Foscari sarađuje.

 

Ca’ Foscari se nalazi u top 150 univerziteta filologije, top 250 univerziteta za ekonomiju i top 200 za istoriju. Takođe, spada u top 10 univerziteta u Evropi i važi za najuspešniji univerzitet po broju osvojenih Marie Curie Research Fellowships, nagrada koje dodeljuje Evropska komisija.

 

Početak studija i apliciranje

Početak studija: Septembar 2021.

 

Prijavljivanje: do 9. maja 2021.

 

Nastava se odvija na engleskom i italijanskom jeziku u zavisnosti od odabranog programa.

 

Studije

Listu svih osnovnih i master studija možete pronaći na sledećem linku.

 

Master programi na engleskom jeziku:

 

  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage