Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
STIPENDIJE
KONKURS ZA STIPENDIJE VLADE FRANCUSKE 2022/23
Donator:
Francuski institut u Srbiji
Rok za prijavu:
28.03.2022.
Grad:
 
Država:
Francuska
Oblast:
Društvene nauke, Ekonomija, finansije, Jezici, književnost, Medicina, stomatologija,…
Nivo obrazovanja:
Magistratura/Spec. – MSc/MA/MBA/MPA…
Opis:
…kako pokriti troškove? Saznajte sve mogućnosti i procedure i konkurišite za stipendiju Vlade Francuske! U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju novi konkurs za dodelu stipendija za 2022-2023. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj. Svake godine oko 700 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj. Odaberite i vi program studija koji želite, konkurišite za stipendiju Vlade Francuske pre 28. marta 2022. Brošuru za stipendije na srpskom i francuskom jeziku možete pogledati ovde. FAQ dokument na srpkom jeziku možete pogledati ovde.
Mogućnosti za stipendije:
Stipendije Master 2 (više informacija imate ovde) - Ove stipendije pokrivaju troškove školarine (u iznosu do 5000 €) i života u Francuskoj za period od najviše 10 meseci, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste vlade Francuske” koji im omogućava dodatne pogodnosti (pomoć za smeštaj itd...).

Stipendije za doktorate u komentorstvu (više informacija imate ovde) - Ove stipendije pokrivaju troškove školarine i života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste Francuske Vlade” koji im omogućava dodatne pogodnosti (pomoć za smeštaj itd...).

Stipendija "ENSBA" (više informacija imate ovde) - Pokriva troškove upisa, socijalnog osiguranja, troškove života u Parizu od 1. oktobra do 31. januara i omogućava dodatne pogodnosti za studije iz oblasti umetnosti (kupovina umetničkog pribora).Za sve dоdatne infоrmacije:

Sandra Еlezоvić, predstavnik Аgencije Campus France u Srbiji
Instagram: campusfranceserbie

  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage