Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Prestolonaslednik Aleksandar nagradio 500 najboljih maturanata na svečanosti u Belom Dvoru
Datum:
21.06.2011
Izvor:
Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II, Princeza Katarina i Princ Filip bili su danas u Belom Dvoru domaćini svečanog prijema za 500 najboljih maturanata iz svih srednjih škola u Srbiji.

Na svečanosti pored Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra prisutnima su se obratili i prof dr Branko Kovačević, Rektor Univerziteta u Beogradu, g-din Matija Bećković, član Krunskog Saveta i g-din Filipos Karamanolis, Predsednik odbora Eurobanke EFG, dok je program vodila g-đa Nataša Jeremić, poznata voditeljka i supruga Ministra spoljnih poslova Srbije.

Pored Njihovih Kraljevskih Visočanstva, svečanosti su prisustvovali i g-đa Alison Endrjuz i Majkl Garfinkel, kćerka i unuk Princeze Katarine, Njegovo Preosveštenstvo episkop hvostanski g-din Atanasije Rakita, g-din Isak Asijel, Veliki Rabin, g-din Eldin Ašćerić, glavni sekretar Rijaseta islamske zajednice Srbije, efendija Abdulah Numan, članovi Savetodavnih Tela Krune, predstavnici Univerziteta u Kragujevcu, članovi odbora Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje, kao i studenti notingemskog univerziteta u Velikoj Britaniji kojima je stipendije obezbedila Fondacija NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje u saradnji sa Fondom za mlade talente vlade Srbije.

Prestolonaslednik Aleksandar se u svom govoru zahvalio na podršci Eurobanci EFG na sponzorstvu ovog događaja, i čestitao svim nagrađenim maturantima na velikom uspehu koji su postigli. Obraćajući se đacima, Prestolonaslednik Aleksandar je posebno naglasio: “Vaše dalje školovanje je najveći prioritet ove države i svih nas. Moja Fondacija za obrazovanje će nastaviti i ubuduće da pomaže najbolje učenike i studente kako bi postali vrhunski stručnjaci, kakve ova zemlja i zaslužuje”.

Prof. dr Branko Kovačević, Rektor Univerziteta u Beogradu je čestitao svim nagrađenim učenicima i naglasio da je od izuzetne važnosti da nastave svoje dalje obrazovanje, kao i da stečeno znanje upotrebe u razvoj svoje zemlje, Srbije.

G-din Karamanolis je u svom govoru istakao: “Ponosni smo, što već šest godina za redom, uspešno sarađujemo sa Fondacijom Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje. Želim da čestitam svim maturantima, na njihovim izvanrednim rezultatima, i da im poručim, da su posvećenost i zalaganje, uvek nagrađeni, bez obzira na to, za koju oblast se odlučite u životu”.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina se najtoplije zahvaljuju volonterima Udruženja Kraljevina Srbija na velikoj pomoći koju su pružili u realizaciji ovog događaja, kao i studentima Više hotelijerske škole iz Beograda i Novog Sad kao i Coca Cola Hellenic Srbija, pekarama Trpkvić, Toma i Todorović, kompanijama Stork i Skara i Energodati.  
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage