Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
DONATOR
Donator:
Festival studentskog filma
Adresa:
-
Grad:
Beograd
Država:
Srbija
Web stranica:
Opis:
FSF je prvi međunarodni festival studentskog filma u Srbiji. Osnovan je 1999. godine u Beogradu od strane studenata produkcije Fakulteta dramskih umetnosti, pa tako i danas organizacionu strukturu čine isključivo studenti. Festival je prvenstveno kulturna manifestacija koja publici predstavlja igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne kratkometražne filmove mladih autora iz celog sveta, omogućava uvid u različite pristupe filmu i okuplja studente svetskih filmskih škola, na jednom mestu. Festival studentskog filma neguje i tradiciju pozivanja renomiranih profesora i profesionalaca iz oblasti filmske pedagogije, estetike i režije. Tokom proteklih 12 godina prikazano je preko 2000 filmova iz 50 zemalja. Već 2001. godine, FSF je uvršten u grupu studentskih festivala koje preporučuje CILECT (međunarodno udruženje najznačajnijih filmskih škola). Radio B92 nekoliko godina zaredom prepoznaje FSF kao jednu od najznačajnijih manifestacija kulture grada Beograda.

2011.godine pobednički filmovi FSF-a postali su zvaničan deo programa Festivala Balkan Buro-a, Balkan Snapshot Preview u Amserdamu.

Prvi Festival je održan tokom bombardovanja NATO-a, aprila 1999. godine, u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu. Ovaj prvi po redu FSF otvorio je filmski reditelj i profesor Slobodan Šijan, a u periodu od 12 godina, koliko festival traje, usledila su mnoga poznata imena naše kinematografije kao što su Dušan Makavejev, Emir Kusturica, Srđan Dragojević, Srdan Golubović… Svake godine, glavni program su pratile i radionice edukativnog karaktera namenjene studentima, a pod  vođstvom poznatih filmskih stvaralaca(Zoran Veljković, Rajko Grlić, Stefan Arsenijević, Neda Arnerić, Roland Vajs, Stevan Filipović, Dejan Zečević...). Mnogobrojni posetioci i pregršt filmova iz zemlje i regiona, ali i dalekih zemalja kao što su - Kina, Malezija, Gruzija, Tajvan - govore da je tokom svih tih godina Festival uvek bio mesto susreta filmskih studenata, filmske umetnosti i brojne filmske publike.
Ocena: 
Vaša ocena: 
Aktuelni oglasi donatora:
Nema aktuelnih oglasa donatora!
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage