Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Inženjeri za „Fijat“ i sa Mašinskog fakulteta
Datum:
30.01.2011
Izvor:
Budući studenti koji žele da postanu automobilski inženjeri i samim tim dobiju šansu za zaposlenje u “Fijatu” moći će od kraja ove godine da upišu taj smer na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu. Ovaj fakultet akreditovaće novi studijski program - Automobilsko inženjerstvo u saradnji sa “Fijat automobili Srbija” i Univerzitetom “Politehnika” iz Torina.

- Automobilsko inženjerstvo kao potpuno nov studijski program radiće se kroz direktnu saradnju sa “Fijatom”, odnosno fabrikom u Kragujevcu “Fijat automobili Srbija”. “Fijat automobili Srbija” trebalo bi da iskažu svoje konkretne potrebe za stručnjacima tog profila, a u otvaranju smera sarađivaćemo i sa Univerzitetom “Politehnika” iz Torina. U nekom sledećem koraku cilj je da sa “Politehnikom” saradnju podignemo na takav nivo da međusobno priznajemo diplome ova dve visokoobrazovne institucije - rekao je dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Miroslav Babić.

Studijski program na Mašinskom fakultetu biće u potpunosti usaglašen sa programom Univerziteta “Politehnika” iz Torina, i sve što se uči na Univerzitetu “Politehnika”, učiće se i na fakultetu u Kragujevcu, kaže prof. dr Miladin Stefanović, prodekan za finansije na Mašinskom fakultetu. 
 
- “Politehnika” je veliki partner “Fijata” u Italiji, i deo njihovog programa biće prebačen kod nas. To predstavlja potpuno nov iskorak našeg fakulteta prema “Fijatu”, da školujemo kadrove za njegove potrebe. Još se analizira koliko će trajati obrazovanje, da li tri plus dva, ili četiri plus jedna godina. Ono što je najvažnije, kadrovi školovani na fakultetu u Kragujevcu moći će odmah da se uključe u rad “Fijatove” kompanije - kaže dr Miladin Stefanović.
 
Detalji uvođenja novog programa na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu još su nedostupni javnosti, ali kako kaže dr Stefanović, najvažnije je da će studenti po završetku svog školovanja moći odmah bez dodatnih kvalifikacija ili prilagođavanja i prekvalifikacija da se uključe u rad u proizvodni sistem automobilske industrije “Fijata” na određenom radnom mestu.

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage