Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Približi sebi daleki istok uz Sakura stipendiju
Datum:
22.10.2015
Izvor:
Razmislite o onome što vas je oduvek zanimalo u vezi sa Japanom, osmislite kreativnu ideju za istraživački rad i možda baš vi postanete dobitnik Sakura stipendije, za koju već petu godinu zaredom konkurs raspisuju Japan Tobacco International (JTI) i Ambasada Japana. Konkurs traje do 23. novembra i otvoren je za studente osnovnih i postdiplomskih studija sa svih akreditovanih akademskih univerziteta u Srbiji, kao i za istraživače koji nisu u stalnom radnom odnosu.

Svi kandidati sa istraživačkim idejama za radove iz različitih oblasti u vezi sa Japanom su dobrodošli da se prijave – bilo da su to ekonomija, prava, političke nauke, filozofija, kultura i umetnost, japanski jezik i književnosti ili Kaizen. 

„Prethodno iskustvo pokazalo je da je Japan veoma inspirativan studentima u Srbiji. Njihovi radovi nas iznova oduševljavaju raznolikošću i kvalitetom. Ekološka svest, Kaizen menadžment, organizacija policije i fiskalna konsolidacija u Japanu su samo neke od tema radova nagrađenih prošle godine. Verujem da će i ove godine veliki broj studenata odlučiti da se prijavi i time doprinese jačanju srpsko-japanskog prijateljstva“, izjavio je Kris Vuds, potpredsednik kompanije JTI za Zapadni Balkan.

„I ove godine želimo da ohrabrimo studente u Srbiji da odabirom prave istraživačke teme ispune svoje prijave na konkurs za Sakura stipendije. Iskreno verujem da teme iz oblasti ekonomije, društvenih i političkih nauka, filozofije, ali i kulture Japana, imaju velikog značaja za vašu profesionalnu budućnost. Naravno, očekujemo i da će nagrađeni studenti, svojim originalnim i kreativnim radovima doprineti promovisanju boljeg razumevanja između naša dva naroda“, izjavio je Juićiro Omori, ataše za kulturu Ambasade Japana u Srbiji. 

Predlozi za istraživački rad podnose se putem formulara na sajtu www.sakurastipendije.rs. Do 15. decembra biće odabrano pet dobitnika, koji će biti u obavezi da završe radove do 1. jula 2016. godine.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato po prekrasnim cvetovima, ali i kao simbol sreće i prosperiteta. JTI i Ambasada Japana veruju da će upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage