Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
STIPENDIJA I JA: Univerzitetski sajam stipendija
Datum:
27.10.2011
Izvor:
Univerzitetski Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva vas na Univerzitetski sajam stipendija koji će se održati u četvrtak, 3. novembra 2011. godine, od 10-18 časova u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu (Kapetan Mišino zdanje, Studentski trg br.1).

Ovaj jedinstveni događaj okupiće na jednom mestu domaće i strane institucije koje dodeljuju stipendije i druge oblike finansijske podrške studentima i diplomcima Univerziteta u Beogradu. Studentima će biti dostupne informacije o stipendijama i uslovima za prijavu, biće organizovane radionice, predavanja i prezentacije, kao i panel diskusija pod nazivom “Stipendija i ja”. Ciljevi Univerzitetskog sajma stipendija su informisanje studenata o programima stipendiranja na domaćim i stranim univerzitetima, afirmacija stipendija kao izvora finansiranja i motivisanje studenata da postižu bolje akademske rezultate.

U auli Rektorata posetioci će moći da se informišu o programu sajma, uzmu materijal o određenim stipendijama i stipenditorima, osveže se u sponzorskom kutku za predah i prijave na info-listu CzRK-a.

Na prvom spratu , u saradnji sa sektorom za međunarodnu i međuuniverzitsku saradnju Univerziteta u Beogradu biće organizovana “otvorena vrata” sektora u kom se studenti od 10 do 16 časova mogu informisati o mogućnostima za mobilnost - programima studentskih razmena, kraćih i dužih studijskih boravaka i školovanja na stranim univerzitetima sa kojima Univerzitet u Beogradu ostvaruje saradnju. U sali 16 na prvom spratu nalazi se i centralna sala sa stipenditorima – izlagačima, koji će u okviru programa dvosatnih konsultacija i susreta moći da upoznaju studente i sa njima razgovaraju o detaljima vezanim za određenu stipendiju, dok će studenti tokom ovih susreta moći da saznaju više o stipendijama i posavetuju se o različitim pitanjima vezanim za pripremu za mobilnost ili stipendirani nastavak školovanja u zemlji. Informativno-konsultativne sesije biće organizovane po sledećem rasporedu:

Od 11 do 13 časova:
World Learning, Inc.
Francuski Institut u Srbiji
DAAD (German Academic Exchange Service)
Istituto Italiano di Cultura di Belgrado
Centar za strane jezike EQUILIBRIO
Ambasada Meksika

Od 13.30 do 15.30 časova:
Fondacija dr Zoran Đinđić
Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije
- Fond za mlade talente
Erazmus Mundus – Nacionalna Tempus Kancelarija
Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije
Fondovi i zadužbine Univerziteta u Beogradu
Ambasada Holandije

Od 16 do 18 časova:
Politecnico di Milano
Međunarodni akademski centar (SAD)
Coca Colla Hellenic
Fondacija Hemofarm
L’Oréal Balkan d.o.o – Žene u nauci

U Svečanoj Sali Rektorata, na drugom spratu sa početkom u 10 časova, biće organizovano svečano otvaranje sajma i panel diskusija „Stipendija i ja“, posle koje od 12 časova sledi prezentacija stipendija zadužbina i fondova Univerziteta u Beogradu, i od 12.40 predstavljanje programa Erazmus Mundus i drugih programa stipendiranja inostranih vlada. U okviru podprograma „15 saveta za 15 minuta“, koji počinje u 13.20, prezentacije će održati predstavnici sledećih institucija:

13.20 - 13.35 World Learning, Inc.
13.45 - 14.00 Politecnico di Milano
14.10 - 14.35 Swiss Federal Commission for Scholarships for Foreign students (FCS)
14.45 - 15.00 Francuski Institut u Srbiji
15.10 - 15.25 Fond za mlade talente Gradske opštine Savski venac
15.35 - 15.50 L’Oréal Balkan d.o.o. – Žene u nauci
16.00 - 16.15 Fondacija dr Zoran Đinđić
16.25 - 16.40 Ministarstvo omladine i sporta - Fond za mlade talente
16.50 - 17.05 Beogradska otvorena škola
17.15 - 17.30 Fondacija Hemofarm
17.40 - 17.55 PEXIM fondacija

U suterenu zgrade Rektorata, od 12 do 17 časova, biće organizovano predstavljanje internacionalnih i domaćih studentskih organizacija. Studenti će biti u prilici da saznaju više o korisnosti studentskog aktivizma tokom studija, u kontekstu boljeg predstavljanja pri konkurisanju za stipendije. U učionici za doživotno učenje biće organizoavni razgovori pod nazivom „Ključ za uspešno polaganje testa stranog jezika“ tokom kojih će alumnisti različitih programa podeliti svoja iskustva sa mladim kolegama i govoriti o nekim od sledećih testova TOEFL, GMAT, GRE, TestDAF, DELF/DALF, DELE. Program ovih razgovora organizovan je prema stranim jezicima na sledeći način:

12 .00 – 13.00 engleski
13.15 – 13.45 nemački
14.00 – 14.30 francuski
14.45 – 15.15 španski

“STIPENDIJA I JA” – Univerzitetski sajam stipendija održava se u četvrtak , 3.novembra 2011. od 10 do 18 časova u zgradi Rektorata Univerzitet a u Beogradu u organizaciji Univerzitetskog Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univ e rziteta u Beogradu, uz podršku Fondacije Kralja Boduena, kompanije Koka Kola Helenik i Centra za strane jezike Ekilibrio.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage