Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Počinje Ticketmaster i Bakson hakaton - prijavite se!
Datum:
16.11.2017
Izvor:

U skladu sa filozofijom otvorenog načina inoviranja, fokusiranog na stvaranje nezaboravnih momenata korisnika Ticketmaster platforme, kompanije Ticketmaster i Bakson, lokalni razvojni partner, organizuju „Open API or Die“ hakaton, koji će biti održan 24. i 25. novembra u Playground-u, centru za inovacije ICT Hub-a.

 

Tema hakatona je Open API, koncept koji sve više velikih firmi zastupa tako što drugim firmama i pojedincima omogućava lako integrisanje na njihove podatke i infrastukturu. Ticketmaster je kompanija koja je istinski otvorila svoje API-eve eksternim korisnicima u cilju inoviranja i unapređenja rešenja koje nudi svim svojim korisnicima platforme. Važnost ovog pristupa se ogleda u naslovu “Open API or die”, a ukupni novčani nagradni fond za tri najbolja softverska rešenja je 2.000 evra. Rok za prijavu timova koji žele da se oprobaju u pravljenju inovativnog softverskog rešenja - web ili mobilne aplikacije, traje do 20. novembra.

 

Takmičari različitih stručnih profila – programeri, web dizajneri, startupi, kompanije, preduzetnici mogu da prijave već oformljene timove od najviše četiri člana, ali i da se prijave samostalno. Uz mentorsku podršku vodećih inženjera Ticketmastera iz Londona, potrebno je da odgovore na  postavljeni izazov, odnosno da za 24 sata kreiraju najbolje softversko rešenje, koristeći već postojeći open API, koji Ticketmaster nudi širom sveta.

 

Sva rešenja nakon hakatona ostaju isključivo u vlasništvu timova. Pored novčanih nagrada, za najbolje rešenje postoji mogućnost podrške u daljem razvoju i komercijalnoj primeni rešenja.

 

Prijave za učešće na ovogodišnjem Ticketmaster i Bakson hakatonu omogućene su do 22. novembra na stranici http://bakson.rs/en/hackaton/

 

Prezentacija rešenja svih učesnika hakatona počinje u 16.30h u nedelju, 25. novembra. Vaše prisustvo na finalnom događaju hakatona možete potvrditi ovde.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage