Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Dobitnici besplatnih interrejl karata „krenuli po svoj deo Evrope” ispred Železničkog muzeja
Datum:
19.07.2011
Izvor:
Kancelarija za mlade grada Beograda dodelila je danas ispred Železničkog muzeja u Beogradu 230 besplatnih interrejl karata dobitnicima na konkursu „Vozom po Evropi”, za koji se ove godine prijavilo više od 700 mladih. Osim karata, koje mogu da iskoriste do marta 2012. godine, obezbeđeno im je i besplatno putno osiguranje, dok je, prvi put ove godine, 50 prvorangiranih sa najmanjim brojem bodova dobilo i „Euro 26 – evropsku karticu za mlade”.

– Ovo je drugi put da Kancelarija organizuje ovaj konkurs i drago nam je što su i ovog puta karte otišle u prave ruke, budući da oko 80 odsto dobitnika karata nikada nije putovalo van naše zemlje. Osim karata i putnog osiguranja, dobitnici „Euro 26” kartice moći će da ostvare dodatne popuste u hostelima i restoranima. Takođe smo organizovali i posebne  radionice sa dobitnicima karata kako bismo im pomogli da što bolje isplaniraju svoja putovanja, a svi su na poklon dobili i priručnik za jeftina putovanja – rekao je za Beoinfo Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade grada Beograda. 

On je takođe napomenuo da je Kancelarija za mlade tim povodom omogućila druženje na popularnoj društvenoj mreži „Fejsbuk” kako bi mladi koji su već osvojili svoje „parče Evrope” međusobno podelili utiske i dali korisne savete onima koji će tek krenuti u slične avanture.

Nenad Stekić, jedan od dobitnika interrejl karte, ne krije svoje oduševljenje mogućnošću da sretne brojne vršnjake, sklopi nova poznanstva u Evropi i upozna nove kulture. Za ovaj projekat Kancelarije za mlade ima samo reči hvale.
Karte su osvojili i drugovi Miloš Tadić i Lazar Milenković, koji će tokom leta posetiti Lisabon i Barselonu, a ako bude vremena, možda i Azurnu obalu. Kako kažu, tek im predstoji strateško planiranje ovog putovanja.

Ispred Železničkog muzeja našao se i Miloš Mladić, koji je prošle godine, zahvaljujući ovoj karti, posetio Cirih, Minhen, Pariz, Luksemburg, Amsterdam, Berlin i Budimpeštu.

– Moj savet ovogodišnjim dobitnicima je da se potrude da maksimalno iskoriste kartu, da obiđu što više gradova, da nemaju strah od putovanja i prelaska toliko kilometara za tako kratko vreme, da upoznaju što više ljudi i sklope nova prijateljstva. Takođe bih im savetovao da putuju noću, jer tako može da se uštedi dosta vremena, ali i para, jer ne moraju da plaćaju prenoćišta po hostelima – savetovao ih je Miloš.

Izvor: Beoinfo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage