Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
DONATOR
Donator:
Fondacija Dr Zoran Đinđić
Adresa:
Zmaja od Noćaja 12/IV
Grad:
Beograd
Država:
Srbija
Web stranica:
Opis:
Fond "Dr Zoran Đinđić" osnovan je 15. decembra 2003. godine, nakon tragičnog ubistva dr Zorana Đinđića, predsednika Vlade Republike Srbije. U osnivanju Fonda učestvovali su njegovi najbliži saradnici i prijatelji. Predsednik UO Fonda je gospođa Ružica Đinđić. Fond je osnovan sa ciljem da se nastavi sa promocijom vrednosti na kojima je insistirao dr Zoran Đinđić. 

Već tri godine Fond "Dr Zoran Đinđić" zajedno sa Odborom nemačke privrede za istok i Nemačkom privrednom komorom (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft i Deutsche Industrie - und Handelskammer) učestvuje u sprovođenju programa stipendija "Zoran Đinđić" čiji je cilj da se kvalifikovanim, mladim ljudima obezbedi stručno usavršavanje u najpoznatijim nemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest meseci. Stipendije su namenjene studentima završnih godina fakulteta i diplomiranim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom. Stučnu praksu studenti obavljaju u nekim od najznačajnijih nemačkih kompanija u oblastima automobilske industrije, energetike, elektrotehnike, elektronike, bankarstva, biznisa, građevinarstva, trgovine, avioinženjeringa, poljoprivredne tehnike, kartografije. 

Fond "Dr Zoran Đinđić" organizuje i edukativne seminare za učesnike u programu stipendija kao i za druge mlade ljude. Cilj seminara je da se generacije mladih ljudi aktivnih na društvenom planu upoznaju sa aktuelnim razvojem procesa pridruživanja Evropskoj uniji u Srbiji, i aktuelnim stanjem demokratskih i ekonomskih procesa. 

U saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije Fond "Dr Zoran Đinđić" je započeo projekat 1000 mladih lidera. Ovaj projekat predstavlja dugoročno strateško ulaganje u humani potencijal Srbije. Cilj je da se kroz aktivnost mladih stručnjaka, lidera u različitim oblastima promovišu vrednosti preduzetničkih inicijativa, rada i uspeha kao jedinih sredstava za izgradnju stabilnog i modernog, demokratskog društva. 

Uz podršku Austrije Fond je započeo projekat Iskusiti Evropu - mladi srpski profesionalci u Austriji-program radnih praksi Zoran Đinđić. Projekat je finansiran većim delom od strane Austrijske agencije za razvoj a sprovode ga Fond dr Zoran Đinđić i beogradska kancelarija WUS Austrija. 
 2007. godine više od 40 studenata i mladih stručnjaka izabrano je da u okviru programa provede tri meseca u Austriji i tako stekne dragoceno iskustvo.

Fond "Dr Zoran Đinđić" je jedna od najmlađih organizacija u Srbiji, ali sa iskustvom i jasnom posvećenošću principima modernog, razvijenog, obrazovanog društva, društva tolerancije i poštovanja različitosti - kulturne i političke. Fond je nestranački i nepolitički.
Ocena: 
Vaša ocena: 
Aktuelni oglasi donatora:
Nema aktuelnih oglasa donatora!
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage