Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Počinju obuke škola za sprovođenje završnog ispita
Datum:
24.01.2011
Izvor:
Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja od ponedeljka 24. januara 2011. organizuju obuke u 117 škola širom Srbije, sa ciljem da se direktori, nastavnici i školsko osoblje detaljno informišu i pripreme za realizaciju završnog ispita u osnovnom obrazovanju, koji će po prvi put biti organizovan na nacionalnom nivou u junu 2011. godine.

Završni ispit će omogućiti upis u srednje škole bez polaganja prijemnih (kvalifikacionih) ispita. Uvođenje završnih ispita obezbediće uporedivost školskih dostignuća učenika iz naših škola sa dostignućima učenika iz drugih zemalja (uključujući Evropsku uniju). Time će se obezbediti prohodnost za dalje školovanje i zapošljavanje u ovim zemljama, bez potrebe za dodatnom nostrifikacijom (priznavanjem) diploma.

Rezultati završnih ispita iskoristiće se za poboljšanje kvaliteta nastave na nivou pojedinačnih škola i zemlje u celini.

Obuke koje se organizuju u 117 oglednih škola uvod su u sveobuhvatan trening koji će biti organizovan za sve 1302 osnovne škole u Srbiji, od marta 2011. godine.

Obuke će uključiti predavanja i rad po grupama na teme kao što su: primena obrazovnih standarda u nastavi srpskog jezika i matematike, vrednovanje nastave i učenja i sprovođenje završnog ispita u osnovnom obrazovanju.

Obuke će biti organizovane u regionalnim trening centrima (RTC) za stručno usavršavanje. Ukupno 468 direktora škola, nastavnika srpskog jezika i matematike, kao i pedagoga odnosno školskih psihologa (po četiri predstavnika iz svake ogledne škole), proći će obuku. Raspored obuka možete pogledati  ovde.

Više informacija o završnim ispitima možete naći na Internet adresi www.okni.edu.rs

Izvor: Ministarstvo prosvete
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage