Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Ceo svet nadohvat ruke
Datum:
14.09.2010
Izvor:
Studentima Novosadskog univerziteta nude se, u poslednje vreme na svakom koraku, raznovrsne stipendije i atraktivni programi mobilnosti, koji im praktično omogućavaju da bez ijednog potrošenog dinara steknu diplomu nekog prestižnog univerziteta u inostranstvu. Oglasne table fakulteta i mnogobrojni sajtovi posvećeni studentskim temama preplavljeni su pozivima i konkursima koji pružaju akademcima svih nivoa studija pregršt mogućnosti za nastavak školovanja širom Evrope.

Ova svojevrsna plima ponuda započela je pre oko dve godine, kada se NU uključio u pojedine evropske projekte razmene studenata i nastavnog osoblja.

- Danas postoje programi za raznovrsne nivoe studija i oblasti, a najpopularniji su ”Džoin EU-si” i ”Basileus” - objašnjava Ivana Vujkov, šef kancelarije za Međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu. - Konkurs za prvi od ovih programa traje do sredine oktobra a naši studenti mogu konkurisati za nastavak studija na univerzitetima u Gracu, Ankari, Bolonji, Leuvenu, Granadi, Groningenu i drugima.

Vujkov ističe da su ovi programi finansirani od strane Evropske unije i da se zbog toga našim studentima pruža prilika za izuzetno povoljne i visoke stipendije:

- Mesečna stipendija za studente osnovnih i master studija, u okviru ”Džoina”, iznose 1.000 evra, a za doktorske 1.500 evra.

U nepreglednom moru različitih ponuda i stipendija, veliku pažnju novosadskih studenata izazvao je i program ”Kampus Evrope”, tokom kojeg studenti provode dva semestra u inostranstvu i pohađaju nastavu na maternjem jeziku zemlje domaćina.

- Nastavljam studije na univerzitetu u Luksemburgu i čula sam o njemu sve najbolje - kaže Sanja Vasić, studentkinja Pravnog fakulteta. - Sigurna sam da će mi se tamo pružiti više prilika za kvalitetnije master studije i da ću stečeno znanje i veze na najbolji način iskoristiti po povratku u Srbiju.

Izvor: Novosti
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage