Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Plaza nagradila autore najboljih crteža
Datum:
13.12.2010
Izvor:
Kompanija Plaza Centers Srbija i lokalna samouprava grada Kragujevca, povodom nastavka radova na objektu Plaza u Kragujevcu raspisali su likovni konkurs na tri teme: “Moja porodica“ za predškolce, zatim, “Zabavne stvari koje volim da radim“ za uzrast od sedam do deset godina i u trećoj kategoriji do 15 godina tema je bila “Kako bi izgledao moj tržni centar“. Na konkurs je pristiglo čak 845 radova a tročlani žiri, imao je težak zadatak, jer kako stoji u obrazloženju njihove odluke, deca Kragujevca su pokazala izuzetno visok stepen maštovitosti i likovnosti.

Za 68 autora najboljih radova danas je u Svečanom salonu zgrade Grada organizovana prigodna svečanost na kojoj su deci uručena priznanja.

“Naša zajednička namera je bila da se deca Kragujevca zabave i okupe oko jedne zajedničke ideje i svojom maštom i kreativnošću pokažu kako vide Kragujevac - rekla je tom prilikom Slavica Saveljić član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci. Namera nam je bila i da ogradu oko Plaza centra, kao jednog od najvećih gradilišta ulepšamo tim crtežima. U isto vreme deca su zajedno sa nama odraslima radila na razvoju Kragujevca primereno svom uzrastu i svojim idejama“.

Raduje nas što je ogroman broj dece pokazao interesovanje za ovaj konkurs na koji su se odazvale skoro sve škole i vrtići. Najveće zadovoljstvo je što će nagrađeni dečiji crteži, biti korišćeni za naslovnu stranu međunarodnih božićnih i novogodišnjih čestitki u 40 zemalja širom sveta, svuda gde Plaza ima svoje poslovne partnere - istakao je Sagiv Meger generalni direktor kompanije Plaza Centers Srbija. Ovaj projekat orijentisan je ka čitavoj populaciji, deci i starijima, jer će takav biti i naš objekat - namenjen svima. Ovaj konkurs je bio samo početak sličnih događaja koje ćemo imati, kako se projekat bude razvijao i naša je namera da šoping centar ne bude samo mesto u kome se nalaze prodavnice u kojima će građani kupovati već mesto gde će moći da se uživa u životu, mesto koje će vas inspirisati.

Sada je na objektu postavljena glavna ploča i kreće se sa konstrukcijom iznad nje. Što se tiče datuma otvaranja, rekao je Meger, ne želimo za sada ništa da konkretizujemo sve dok ne budemo sigurni. Promenili smo glavnog izvođača radova i želimo da objekat završimo u roku koji smo planirali".

Pored generalnog direktora Megera, nagrade su uručili Bjanka Geldenhuys direktor marketinga, kao i članovi Gradskog veća Nebojša Vasiljević i Dragoslav Milošević.

Izvor: Grad Kragujevac
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage