Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
U Beogradu nema stana bez 200 evra
Datum:
16.09.2010
Izvor:
Studenti u Beogradu najčešće traže stan u širem centru grada, za koji moraju da izdvoje najmanje 200 evra.

Uprkos tome, najviše njih ne želi da stanuje na periferiji, gde je dosta jeftinije.

Najpopularnije lokacije su Vračar, samo gradsko jezgro, ali i pojedini skuplji delovi Novog Beograda, kao što su potez oko Arene, starog i novog Merkatora.

Zbog ekonomske krize smanjena je potražnja za nekretninama, ali većina onih koji zbog studija dolaze u glavni grad i čiji roditelji imaju novca za rentu ne spuštaju kriterijume kada je komfor u pitanju.

U agenciji za iznajmljivanje nekretnina navode da cena iznajmljivanja zavisi od toga da li je stan nov i lepo namešten, ali da je minimalna cena kirije 200 evra.

Pronaći stan za 100-150 evra u Beogradu je nemoguća misija, To je uglavnom neka udžerica koja prokišnjava ili suteren. Prosečni studentski stanovi, jednoiposobni i dvosobni, u svim delovima grada kreću se između 250 i 300 evra. Jedino se na Karaburmi, Ceraku, Vidikovcu i Žarkovu mogu naći i za sumu od 200 do 250 evra, kažu u agencijama.

Predsednik Izvršnog odbora Udruženja podstanara Velegrad Mirko Mirković kaže da studenti uglavnom nemaju problema sa kvalitetom stana jer su zainteresovani za centar grada, gde su stanovi mahom u dobrom stanju. On navodi i da se studenti najčešće javljaju udruženju kada imaju problem sa stanodavcem ili agencijom koja posreduje pri izdavanju.

Agenti agencije Zona rent navode da su ranije studenti pristajali i na lošije uslove, ali da je sada mnogo bolji izbor, jer su vlasnici shvatili da moraju da srede stan ako hoće da ga izdaju, čak i studentu.

Ako se ovom iznosu dodaju i mesečni računi za struju, infostan, telefon i ostale troškove, koji su najčešće oko 100 evra mesečno, ispada da studentski život nimalo nije jeftin. Ipak, oni su se dosetili i žive bar sa jednim cimerom, te uglavnom traže dvosoban stan i dele troškove.

Izvor: B92
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage