Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
I popustima žele da privuku đake
Datum:
20.09.2010
Izvor:
Specijalizovane državne i privatne škole stranih jezika zadržale su prošlogodišnje cene za kurseve jer su i postojeće, kako kažu, veliki namet na osiromašeni kućni budžet. Mesečni kurs stranog jezika sa dva časa nedeljno košta od 1.900 dinara do 2.900 dinara a mnoge škole daju popuste.

- Četiri godine nismo menjali cene. Naša cena je i sada niža u odnosu na ostale jer mesečno za dva časa sedmično cena je 1.800 dinara, a dajemo popust od 15 odsto ako iz jedne porodice dvoje dece pohađa bilo koju našu sekciju. Individualno učenje engleskog košta 2.500 dinara. Ove godine smo uveli i englesko zabavište koje košta 3.500 dinara - kaže Aleksandra Davinić, direktork Dečjeg centra.

U Centru za strane jezike Narodnog univerziteta "Niš" kažu da su morali da zadrže iste cene mesečnih kurseva jer bi poskupljenje sigurno smanjilo broj polaznika. Cene mesečnog kursa, sa dva časa sedmično, za sve jezike - engleski, nemački, francuski, španski, italijanski za osnovce i srednjoškolce košta 1.700, za studente 2.240, a za odrasle 2.800 dinara.

U privatnoj školi "Speak up" ističu da su sa starom cenom uspeli da zadrže isti broj polaznika.

- Prvo pitanje koje su nam roditelji postavljali jeste da li su cene iste kao prošle godine. Tek kad su dobili potvrdan odgovor, hteli su da razgovaraju o kursevima. Jasno nam je da bi više cene oterale neke stalne đake. Mesečna cena sa dva časa nedeljno za učenje engleskog jezika je za đake osnovnih i srednjih škola 1.900, a ako je dvoje dece iz porodice, onda plaćaju po 1.800 dinara. Studenti i nezaposleni plaćaju 2.100, a odrasli 2.900 dinara. Cena za učenje španskog i italijanskog je 2.800, a za nemački i francuski je 2.900 dinara - priča Aleksandra Milosavljević, vlasnica ove škole stranih jezika.

- Odahnula sam kad sam čula da ću ćerki i ove godine za tečaj engleskog plaćati 1.700 dinara jer sam privatnik i mnogo manje zarađujem nego prošle godine. Znam da je sve poskupelo i da te škole stranih jezika moraju više da plaćaju struju, grejanje i sve druge komunalije, ali oni žive u Nišu i svesni su da je mnogo Nišlija u velikoj ekonomskoj krizi - priča Ksenija Milošević.

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage