Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Raznovrsni programi za đake i u avgustu
Datum:
30.07.2010
Izvor:

Beogradski osnovci i srednjoškolci će i u avgustu moći besplatno da koriste mnogobrojne zanimljive sportske i omladinske programe koje finansira Sekrtarijat za sport i omladinu. Tokom prvog dela letnjeg raspusta učenici su pokazali izuzetno zanimanje za korišćenje ovih programa.

– Interesovanje dece prevazišlo je sva naša očekivanja, pa ćemo već za zimski raspust morati da povećamo broj sati sportskih programa u našim sportskim centrima. Prve analize govore da veliki broj đaka za raspust nije otputovao nigde iz Beograda i da su im naši programi odličan način da svoj odmor učine zanimljivijim. Očekujemo da do zime bazen u SC „Milan Gale Muškatirović” bude obnovljen, kao i da bude omogućeno pokrivanje otvorenog bazena na Tašmajdanu, pa će veći broj đaka moći da ih koriste – rekao je za Beoinfo Aca Kovačević, sekretar za sport i omladinu.

Tokom vrelih letnjih meseci đaci najradije odlaze na beogradske bazene, pa je Sekretarijat za sport ovih dana pomogao i održavanje letnjih igara na bazenu „11. april” na Novom Beogradu. Na ovom bazenu se tokom avgusta  od ponedeljka do subote, od 8.30 do 9.30 i od 19.30 do 20 časova, održavaju besplatne škole plivanja. Obuka neplivača organizuje se od ponedeljka do petka od 8 do 10 časova i na bazenu „Koštunjak”.

Obuku neplivača i rekreativno plivanje omogućava i sportski centar u Mladenovcu i to od 9 do 11 časova i od 18 do 19 sati. Da nauče da plivaju deca mogu i u Jakovu, u Klubu „S”, od ponedeljka do petka od 9 do 10 sati, kao i u plivačkom klubu „Nun”, svakodnevno od 10 do 13 sati. Školu plivanja organizuje i Osnovna škola „Filip Kljajić Fića” od ponedeljka do petka, od 10 do 12.30 i od 15.30 do 17 časova.

Đaci besplatno mogu da nauče da igraju vaterpolo  na bazenu Centra  za fizičku kulturu „Vračar” od ponedeljka do petka, od 9 do 10 časova, kao i na Tašmadanu, od 17 do 18 časova. Besplatna škola vaterpola može se pohađati i na Adi Ciganliji u pontonskom bazenu, svakodnevno od 8 do 10 časova.

Letnju školu jedrenja na vodi deca mogu pohađati u Jedriličarskom klubu „Zemun” svakog dana, osim ponedeljka, od 11 do 15 sati, a školu kajaka i kanua u Kajak kanu klubu „BSK Borča” od ponedeljka do subote, od 17 do 19 sati, i u Nautičkom klubu „Beograd” na Adi Ciganliji, svakodnevno, od 7 do 9 i od 19 do 21 čas.

Osim sportovima na vodi, đaci se mogu baviti i fudbalom, tenisom, odbojkom, košarkom, atletikom, ragbijem, badmintonom, naučiti da voze rolere, jašu konje, voze skutere na vodi. Bavljenje sportom omogućeno je i deci sa posebnim potrebama.

Grad je za realizaciju 89 sportskih programa i 39 omladinskih programa iz budžeta izdvojio ukupno 22,6 miliona dinara.

Izvor: Beoinfo

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage