Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Beograd i ove godine stipendira talentovane studente
Datum:
17.06.2011
Izvor:
Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje će i ove godine stipendirati 163 talentovana studenta Beogradskog univerziteta koji su svojim visokim prosekom i zalaganjem zaslužili vrednu pomoć. 

Tim povodom, zamenica sekretara za obrazovanje grada Beograda Dragica Moro potpisala je danas ugovore o stipendiranju najboljih akademaca, koji dolaze sa više beogradskih fakulteta. 

Ona je, čestitajući studentima na postignutom uspehu, podsetila da će sekretarijat podeliti 92 stipendije studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 50 stipendija studentima  društvenih nauka i 21 stipendiju studentima umetničkog usmerenja. 

–Veliko je zadovoljstvo sedeti sa studentima sa najmanjim prosekom 9,7. Grad, na ovaj način, osmu godinu podstiče njihov rad, jer očekuje da će oni u skoroj budućnosti biti na vodećim mestima u našem društvu  – ukazala je Moro u pres-sali Gradske uprave. 

Studentkinja druge godine Filološkog fakulteta Jovana Mojsović istakla je da je veoma srećna što je dobila stipendiju od grada, jer ona za nju predstavlja veliku pomoć i satisfakciju u daljem radu. 

–Dobila sam stipendiju iako  imam jednu devetku – našalila se Nina Janković sa druge godine Pravnog fakulteta, i dodala da je bila prijatno iznenađena da su grad i resorni sekretarijat primetili njeno zalaganje. 

Studentkinja Pravnog fakulteta Maša Mišković kaže da se stipendije mogu upotrebiti za usavršavanje znanja.

–Stipendije koje su nam dodeljene mogu biti upotrebljene za dalje usavršavanje nekog stranog jezika i rada na računaru, ili neku drugu aktivnost koja može da nam pomogne u daljem širenju znanja, a kasnije i za razvoj naše prestonice – rekla je Maša.  

Na konkurs o stipendiranju, sa mesečnim iznosom od 17.000 dinara za 2011. godinu, prijavila su se 484 studenta sa budžeta, koji su stanovnici grada Beograda, najmanje tri godine.

Izvor: Beoinfo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage