Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Besplatan seminar o informacionim tehnologijama za talentovane učenike u Srbiji
Datum:
19.04.2011
Izvor:
Kancelarija za mlade grada Beograda i Računarski fakultet u Beogradu u saradnji sa Tehničkom školom „Nikola Tesla” iz Šida pokreću besplatni IT seminar namenjen svim talentovanim učenicima osnovnih (oglednih) i srednjih stručnih škola iz Republike Srbije, čija interesovanja prevazilaze okvire redovnog školskog programa. Seminar će se održati od 13. do 16. maja u prostorijama Računarskog fakulteta u Beogradu. Rok za podnošenje prijave je 2. maj u 12 časova. Učešće za 40 odabranih učenika je besplatno, a učesnicima iz unutrašnjosti su obezbeđeni smeštaj i hrana. 

Ciljevi seminara, koji se održava pod sloganom „Unlock your potential”, jesu promovisanje edukacije, obrazovanja i stručnog usavršavanja mladih ljudi, prezentovanje intelektualnih potencijala učesnika, učešće eminentnih stručnjaka i ostvarivanje saradnje sa institucijama, kompanijama i pojedincima.

Glavne teme seminara su informacione i komunikacione tehnologije, a ove godine poseban akcenat je stavljen na cloud computing. Program uključuje kako aktuelne tako i uskostručne teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Partneri seminara održaće predavanja i na teme održivog razvoja i zaštite životne sredine i korišćenja energetski efikasnih rešenja koja zahtevaju snažne računarske kapacitete. 

Predavači na seminaru biće stručnjaci zaposleni u društveno odgovornim institucijama i kompanijama koji, osim akademskog, poseduju i veliko praktično iskustvo. Programom je predviđeno održavanje okruglog stola na temu razvoja informatičkog društva u Srbiji, u okviru kojeg će učesnici biti u prilici da razgovaraju sa gostima iz zemlje i inostranstva. Planirano je i direktno uključenje profesora Kalifornijskog univerziteta (UCLA), koji će održati predavanje pod nazivom „Cloud computing”.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti elektronskim putem na zvaničnom sajtu (prijava.itopendays.com). Prijava se sastoji iz upitnika (osnovne informacije o učeniku), testa koji sadrži klasična teoretska pitanja, zadatke i algoritamske probleme, i eseja na temu „Cloud computing”.

Izvor: Beoinfo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage