Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Akademci bi „preko grane“
Datum:
26.05.2011
Izvor:
Gotovo dve trećine ili 63 odsto studenata Univerziteta u Beogradu želi da napusti zemlju posle završetka školovanja, a 56, 3 odsto njih nema poverenja ni u jednu državnu instituciju, pokazalo je istraživanje Marketing radionice Ekonomskog fakulteta. U anketi je učestvovalo 1.300 akademaca sa 27 fakulteta Beogradskog univerziteta, a izjašnjavali su se o društvenim i politički temama, kao i o uslovima studiranja.

Najviše poverenja studenti imaju u Srpsku pravoslavnu crkvu za šta se izjasnilo 15,3 odsto ispitanika. Vladi Srbije veruje 2,9 odsto studenata, Skupštini Srbije - 1,9, u predsednika Srbije - tri odsto, u Vojsku - 10,5 odsto, u policiju - 2,1 odsto, u sudstvo - jedan odsto, u zdravstvo - 2,4, u školstvo - 2,5 odsto.

Od političara najviše poverenja dali su Borisu Tadiću i to 5,8 odsto ispitanika, sledi Tomislav Nikolić sa četiri odsto, Dragan Šutanovac sa 2,2 odsto i Dragan Đilas sa 1,3 odsto ispitanih. Kada bi se sada održali izbori njih 39,7 ne bi glasalo, a od onih koji bi izašli 19,9 odsto bi glasalo za Demokratsku stranku, 8,7 za Srpsku naprednu stranku, 6,3 odsto za DSS, 3,3 odsto za LDP, 2,4 odsto za G 17 plus ...

Polovina ispitanika smatra da se u sudovima ne sudi pošteno i pravedno. Što se tiče vojne politike, 45,6 odsto akademaca se izjasnilo da Srbija treba da sarađuje sa Rusijom i Kinom, za neutralnost je 42,5 odsto njih, dok devet odsto ispitanika misli da treba da se priključimo NATO-u. Po pitanju krize u Libiji više od polovine ispitanika se izjasnilo da naša zemlja treba da podrži narod Libije.

Ključni faktor prilikom zapošljavanja, prema mišljenju studenata je veza smatra 39,8 odsto njih, sledi lična sposobnost sa 28 odsto glasova, diploma sa 20,9 odsto i preporuka sa 11 odsto. Za više od polovine studenata su ispunjena očekivanja u vezi sa nastavnim planovima, predavanjima i profesorima.

Izvor: Novosti
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage