Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Projekat „Uključi se“ Fondacije za obrazovanje i kulturu NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i ambasade Australije
Datum:
22.02.2013
Izvor:
Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar II i Nj.E. dr Helena Studert ambasadorka Australije u Beogradu obišli su danas učesnike projekta „Uključi se“ za inkluziju osoba sa invaliditetom kako bi videli njihov napredak i iskustva.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar je otvorio projekat „Uključi se“ u Kraljevskom dvoru u Beogradu u novembru sa ciljem stručnog usavršavanja osoba sa invaliditetom.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina  zajedno sa NJ.E. dr Helenom Studert, ambasadorkom Australije, pozdravili su  polaznike prvog predavanja nakon čega su korisnici učestvovali u interaktivnom motivacionom predavanju Dragana Vojvodića, jednog od najpriznatijih motivacionih govornika u Srbiji.

Projekat „Uključi se“ zvanično je započet predavanjem Nika Vujičića u Belom Dvoru za predstavnike društveno odgovornih kompanija i studente sa invaliditetom. Projekat će se odvijati narednih godinu dana, a polaznici će kroz različite treninge, kurseve i predavanja biti u prilici da steknu znanja i veštine potrebne za što veću konkurentnost na tržištu rada.

Partnerstvo Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II i ambasade Australije koja je predstavnik zemlje sa najvišim stepenom inkluzije osoba sa invaliditetom u društvu daju projektu posebnu vrednost.

U okviru projekta predviđeno je da  predavanja ukupno traju 16 nedelja. Stopa zadržavanja učesnika ove ciljne grupe je dvostruka za ukupan broj redovnih polaznika kojih je 50.

Najmlađi polaznik ima18 godina, a najstariji 65 godina. Učesnici dolaze iz Beograda, Novog Sada, Smedereva, Titela, Novog Pazara i Republike Srpske (Foča) To su uglavnom nezaposlene osobe sa invaliditetom i nekoliko predstavnika različitih udruženja koji predavanja prenose svojim članovima (video snimci i radni material). Zastupljeni su svi oblici fizičkog invaliditeta i blaži oblici mentalnih poremećaja.
 
“Predsednički klub” će u aprili dočekati novu grupu polaznika. Posle serije motivacionih predavanja uslediće  deo projekta u kome se učesnici bave konkretnim veštinama– kako aplicirati za posao, kako se ponašati na intervju za posao, kako prezentovati sebe, kako uspešno komunicirati i dr.

Prva serija predavanja se odnosi na program za lični i profesionalni razvoj u trajanju od četiri meseca koji će držati jedan od najboljih domaćih trenera iz ove oblasti g-din Dragan Vojvodić. Predavanja su besplatna i održavaće se svake srede od 11 do 14 časova u Belom Dvoru.

Osobe sa invaliditetom mogu se prijaviti za učešće na pafond@dvor.rs ili na telefon 306 40 10 ili 306 40 00.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage