Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Finansiranjem programa za mlade do evropskih priznanja
Datum:
06.03.2013
Izvor:
Aca Kovačević, gradski sekretar za sport i omladinu, primio je danas Anu Nedeljković, koja je sa Nikolom Majdakom osvojila nagradu „Kristalni medved” za „Zečiju zemlju”, najbolji kratki film u programu „Generacija 14+” na festivalu „Berlinale”.

Sedmominutni animirani film „Zečija zemlja” (Rabittland) bio je jedan od favorita paralelnog programa 63. „Berlinala”, što je, dodeljivanjem nagrade, potvrdio i sedmočlani međunarodni žiri mladih za omladinske i dečje programe.

– Grad Beograd prati Anu preko različitih programa koje ona stvara u gradskim institucijama kulture već četvrtu godinu zaredom, isto onako kao što to činimo sa svima koji mogu da doprinesu obrazovanju mladih. Ovom nagradom ona je potvrdila da su se uložena sredstva isplatila, pri čemu se još jednom afirmisala kao umetnik, a Beograd je dobio potvrdu ispravnosti svoje podrške mladim stvaraocima – kazao je Aca Kovačević.

Ana Nedeljković je istakla da je njoj i Nikoli Majdaku bila velika čast da učestvuju na 63. „Berlinalu”, kao i da ih je nagrada pomalo i iznenadila.

– Konkurencija je bila velika, jer se radi o filmovima koji nisu nužno pravljeni za mlade, ali po svom sadržaju mogu da budu veoma edukativni. Ovo je svakako bila dobra promocija i Beograda kao grada i njegovih stanovnika i nadam se da će se dosadašnji odnos prema programima za mlade nastaviti – kazala je Ana Nedeljković.

Dobitnica ovogodišnjeg „Kristalnog medveda” rođena je 1978. godine, završila je Fakultet likovnih umetnosti na kome je i doktorirala. Pored umetničkog rada, tokom protekle četiri godine Ana Nedeljković u velikoj meri bavila se edukacijom, stvarajući različite programe za mlade, a najviše za tinejdžersku populaciju. Ovi programi u najvećem broju finansirani su iz gradskog budžeta.

Nikola Majdak, koji sa Anom deli nagradu „Berlinala”, rođen je 1972. i diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti. Aktivan je kao kamermen, predavač i reditelj, a bavi se i animacijom.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage