Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
BEOGRAĐANI dobili poziv i stipendije ZA BERKLI
Datum:
06.09.2016
Izvor:
Mladi i talentovani beogradski muzičari Ana Krstajić (22) i Dragan Hajnrih (23) dobitnici su stipendije prestižnog Berkli univerziteta!

Ana trenutno završava osnovne studije na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, na odseku kompozicija, u klasi profesorke Isidore Žebeljan, dok je Dragan završio džez odsek u MŠ “Stanković”, a potom upisao Fakultet muzičkih umetnosti, gde je trenutno završna godina.

Njihov trnovit, ali više nego uspešan put, dobio je novu dimenziju posle takmičenja koje je organizovano aprila ove godine pod okriljem „Multikultivatora“, odnosno Servisa za razvoj kulture i umetnosti. Ana i Dragan su osvojili prva mesta, on na gitari u kategoriji najboljeg aranžmana, a ona na klaviru za najbolju kompoziciju.

To im je bila ulaznica za Berklijev Letnji muzički kamp na kojem su u julu proveli dve nedelje, na kraju kog su dobili sertifikate. I još nešto.

– Tamo smo na audiciji nastupili pred eminentnom bostonskom komisijom i uspeli smo da izborimo parcijalne stipendije za kompletno studiranje na ovom cenjenom univerzitetu. Ja sam dobila najveću, ali nažalost, niko nije dobitnik pune stipendije. Od 200 prijavljenih takmičara, bilo je 40 finalista, a nagrađeni smo samo nas petoro, što je zaista neverovatan uspeh – ushićeno se priseća Ana.

Oboje se raduju novom izazovu.

- U septembru iduće godine trebao bih da pođem na osnovne studije na odseku za džez gitaru u Boston, dok će Ana biti nešto bliže, u Valensiji, na master studijama za komponovanje filmske i televizijske muzike – zadovoljno će Dragan Hajnrih.

Ovo dvoje talentovanih muzičara trenutno su u fazi potrage za sponzorima pošto je ceh za studiranje na tako eminentnom univerzitetu zaista ogroman. Ani nedostaje 25%, a Draganu 40% da popune troškove pune stipendije. Oni će se potruditi da do narednog septembra prikupe finansijska sredstva, kako bi i zvanično postali studenti jednog od najboljih muzičkih konzervatorijuma.

NAGRADE OD PARIZA DO NJUJORKA

Ana Krstajić je bila dobitnica mnogih nagrada u inostranstvu. Od Pariza i Njujorka do vašingtonskog „Eburga“ ili engleskog „Sound Arta“. Komponovala je za pozorište, film i video igrice.

NASTUPAO NA DŽEZ FESTIVALIMA

Dragan Hajnrih je sarađivao sa ljubljanskim Univerzitetom muzičih umetnosti, ali i sa grupama poput “Oktobar 1864” i “Maraqya”. Nastupio je i na raznim džez festivalima, na Kolarcu, u Domu omladine...

Izvor: Blic.rs
Foto: privatna arhiva / RAS Srbija
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage