Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Piraeus banka nagradila najuspešnije stipendiste
Datum:
31.03.2012
Izvor:
Piraeus banka je na jučerašnjoj svečanosti dodelila vredne nagrade za petoro stipendista Fonda za mlade talente pri Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije koji su se pokazali kao najuspešniji tokom obavljanja stručne prakse.

Pored stručnog znanja, stipendisti su pokazali samostalnost u obavljanju postavljenih zadataka, zalaganje, ozbiljnost, kao i timski duh, što su osobine koje se visoko cene u Piraeus bankarskoj grupi.

Dobitnici ovogodišnje nagrade Piraeus banke su Marija Stošić, Milena Stanisavljević, Vladimir Dinić, Jovana Andrić i Ema Ljubenović. Svi nagrađeni stipendisti Fonda jedni su od deset odabranih diplomaca Univerziteta u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, koji su obavili stručnu praksu u Piraeus banci i odabrani na osnovu predloga mentora.

Priznanja i nagrade za najuspešnije stipendiste Fonda za mlade talente uručili su Jorgos Panoutsopoulos, pomoćnik direktora za marketing, PR i razvoj proizvoda Piraeus banke i Miroslava Nešić Bikić, rukovodilac Odeljenja za marketing i odnose s javnošću. Svečanosti je prisustvovala i pomoćnica ministra za omladinu Ministarstva omladine i sporta Snežana Klašnja koja je ovom prilikom svim nagrađenima poželela puno sreće u budućim profesionalnim aktivnostima i istakla:

Fond za mlade talente je osnovan sa ciljem da se stvori sistem vrednosti u kome se znanje ceni, uspeh prepoznaje, a rad nagrađuje. Fond nastoji da kroz saradnju sa javnim i privatnim sektorom, doprinese da naši mladi talenti steknu prva praktična znanja u vodećim kompanijama i institucijama Srbije.

Fond za mlade talente pri Ministarstvu omladine i sporta i Piraeus banka potpisali su u julu prošle godine dvogodišnji Protokol o poslovnoj saradnji, kojim je predviđeno da odabrani kandidati Fonda za mlade talente dobiju stipendije i stručnu praksu u ovoj banci. Banka je početkom avgusta uputila poziv mladim stipendistima Fonda Dositeja da se prijave na konkurs i nakon pristiglih prijava i individualnih intervjua sa odabranim kandidatima izabrano je njih desetoro koji su bili na praksi u Piraeus banci, kako bi stekli prva praktična znanja.

Fond za mlade talente do sada je nagradio i stipendirao oko 7.500 učenika i studenata i izdvojio preko 1,8 milijardi dinara za njihovu finansijsku podršku. Negujući dobru saradnju između privatnog i javnog sektora, Fond nastoji da smanji jaz između sveta obrazovanja i sveta rada u koji mladi talenti treba da se uključe.

Izvor: Poslovno jutro
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage