Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Ulaganje u razvoj Univerziteta u Kragujevcu
Datum:
21.12.2010
Izvor:
Ulaganje u razvoj Univerziteta u Kragujevcu u narednoj godini iznosiće više od 25 miliona evra, najavio je potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić prilikom posete Kragujevcu. Ministarstvo će u saradnji sa evropskim finansijskim organizacijama obezbediti sredstva koja će biti namenjena izgradnji naučno-tehnološkog parka, prvog Centra za matične ćelije u Srbiji i 210 stanova za naučnike Univerziteta u Kragujevcu, precizirao je Đelić.

Đelić je, nakon što je sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem i rektorom Univerziteta u Kragujevcu Slobodanom Arsenijevićem potpisao Memorandum o realizaciji infrastrukturnih projekata i Protokol za projekat izgradnje Naučno-tehnološkog parka, istakao da će izgradnja parka početi naredne, a biti završena 2012. godine.

U izgradnji tehnološkog parka, jednog od četiri u Srbiji, čija će površina biti 8.000 kvadratnih metara, učestvovaće i lokalna samouprava i Univerzitet u Kragujevcu. On je ukazao na to da će grad Kragujevac obezbediti lokaciju i građevinsku dozvolu i uraditi projektnu dokumentaciju i celokupnu infrastrukturu.

Govoreći o izgradnji Centra za matične ćelije, Đelić je najavio da će ugovor sa Medicinskim fakultetom u Kragujevcu biti potpisan u prvom kvartalu naredne godine.

Potpredsednik Vlade je potvrdio da će u narednoj godini za četiri fakulteta Univerziteta u Kragujevcu biti obezbeđena i dodatna finansijska pomoć od 1,43 miliona evra. On je naveo da će ta sredstva biti namenjena Agronomskom fakultetu u Čačku, Medicinskom i Mašinskom u Kragujevcu i Mašinskom fakultetu u Kraljevu.

Prilikom posete Kragujevcu, Đelić je učestvovao na na skupu „Korak ka ekonomiji zasnovanoj na znanju" u Privrednoj komori Kragujevca i tom prilikom potvrdio da će naredne godine biti formiran Fond za inovacione delatnosti, koji je već opremljen i raspolaže početnim kapitalom od približno devet miliona evra.

Đelić je prisustvovao i promociji Promocija 40. broja časopisa „MATCH" čiji je izdavač Univerzitet u Kragujevcu, a urednik najcitiraniji srpski naučnik akademik Ivan Gutman.

Izvor: Ministarstvo nauke
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage