Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Otvoren Green Fest
Datum:
15.11.2017
Izvor:
Za nagrade festivala takmičilo se čak 1530 filmova iz 103 države. Nagradu za najbolji kratki film festivala osvojio je Pjotr Biedron iz Poljske, za film PM 2,5, dok je nagradu za najbolji omladinski film osvojio je Marsel Andristjak iz Mađarske. Najbolji film u trajanju do 1 minuta je “Degolas”, reditelja Žeremi Gultea iz Francuske. Nagrada za najbolji animirani film odlazi u Mađarsku, u ruke reditelja Bele Klingla, za film “Boxi: In the nature”. Najbolji srpski film festivala je film “Braca pčelar – ovo je moj svet”, rediteljke Milice Alavanje. Nagrada za najbolji film o prirodi ide put Austrije za reditelja Mihaela Šlamberga sa filmom “Kanarska ostrva – život na ivici”. Pored toga žiri u sastavu Sergej Cis iz Rusije kao predsednik žirija, Paulo Fereira iz Portugalije i Siril Kornu iz Francuske je odlučio da dodeli i specijalna priznanja. Prvo specijalno priznanje dobio je kanadski reditelj Duan Šerman za film “The End game”. Drugo specijalno priznanje dobili su Đerđeli Balaš i Balaš Lerner iz Mađarske za film “Operation Mayfly”. Poslednje specijalno priznanje odlazi u daleku Južnoafričku Republiku, reditelju Dejvidu Franciskusu za film “Teach a man to fish”.

Prvog dana festivala zabeležen je odličan odziv posetilaca, a na repertoaru je bio i film “Pre poplave” u kome nas oskarovac Leonardo Dikaprio vodi na ekspedicije preko 5 kontinenata kako bi i sam saznao istinu o klimatskim promenama.

 

U sredu, bogat program očekuje sve posetioce festivala, od čega se posebno izdvajaju: panel diskusija “Kako postati (zeleni) milioner?” (sala Amerikana u 14:00), projekcije takmičarskih filmova (16.00), zatim revijalni filmovi “Harmonija sa deponije” (12, 14 i 16 časova), “U poteri za koralom” (18:00) i “Plastični okean” (20:00) u izvršnoj produkciji Leonarda Dikaprija.

 

Svi posetioci festivala će moći da pogledaju i zanimljive instalacije i izložbe, od kojih se izdvajaju odevni predmeti od recikliranih materijala - mladih dizajnera iz Srbije i Slovenije, izložbe “Tehno: Ultra konektovano telo”, Artiklaža, Viki voli Zemlju, kao i više kretivnih izložbenih postavki mladih i afirmisanih umetnika.

 

Ulaznice za dugometražne filmove se mogu kupiti na svim prodajnim mestima EVENTIMA po ceni od 150 dinara za pojedinačne i 120 dinara za grupne posete, dok je ulaz na sve ostale sadržaje u potpunosti besplatan.

 

Sve informacije o 8. Green Fest-u mogu se pronaći na www.greenfest.rs.

 

Ovogodišnji festival se održava uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Beograda - Sekretarijata za kulturu, Francuske ambasade i Francuskog Instituta, Delegacije Evropske unije i EU info centra, Aerodroma “Nikola Tesla” u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju, kao i uz pomoć mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage