Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Fakulteti odlučuju o proširenju lista za upis
Datum:
04.07.2011
Izvor:
Na državnim fakultetima u Srbiji danas treba da budu objavljene konačne rang-liste za upis nove generacije brucoša. Ujedno, biće poznato da li će i koji fakulteti eventualno proširiti svoje kvote za upis, kaže za „Blic“ dr Branko Kovačević, rektor Beogradskog univerziteta.

Zasad je Arhitektonski fakultet dobio dozvolu za proširenje kvote, dok Stomatološki, koji je još pre nekoliko meseci podneo zahtev Komisiji za akreditaciju, još nije dobio odgovor.

- Svi društveni fakulteti su popunjeni, osim Bogoslovskog. Takođe, svi fakulteti iz medicinske grupacije su popunjeni - medicina, stomatologija, veterina i farmacija, kao i Fakultet za specijalnu edukacaiju i rehabilitaciju i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. Kada je reč o tehnici, popunjeni su Elektrotehnički fakultet, FON, Mašinski, Građevinski, Arhitektonski i Saobraćajni, na prirodnim matematika, biologija i geografija. Ostao je deo na Rudarsko-geološkom, Tehnološkom, Poljoprivrednom, Šumarskom fakultetu, na fizici, hemiji i fizičkoj hemiji - kaže rektor Kovačević.

Fakulteti mogu da prošire kvote, ali prvo moraju da dobiju saglasnost Ministarstva prosvete. Takođe, potrebno je da dobiju i dozvolu Komisije za akreditaciju. 
- U septembru biće održan i prijemni ispit za naše državljane iz dijaspore, kao i za strance, van kvote. Država je odobrila dodatna dva procenta od ukupnog odobrenog broja za našu dijasporu - ističe rektor Kovačević.

Upis kandidata počinje u sredu i treba da bude završen do 15. jula. Prilikom upisa, predaju se originalna svedočanstva i diplome o maturskom ispitu, krštenica, dva obrasca S S V-20, indeks, dve fotografije, dokaz o uplati školarine za samofinansirajuće studente. Prijavljivanje za preostala upražnjena mesta u drugom upisnom roku predviđeno je 1. i 2. septembra, a prijemni ispiti polagaće se od 5. do 7. septembra.

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage