Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Kvalitetniji i bezbedniji smeštaj akademaca
Datum:
30.09.2010
Izvor:
Pored komfora koji je obezbeđen za studente, ono što je naročito važno za smeštaj u studentskim domovima jeste da su uvedeni sistemi bezbednosti i nadzora koji su na vrhunskom nivou, čime je na minimum svedena mogućnost zloupotrebe mesta u domovima.

Povrh svega, usluga u domovima je u toj meri kompjuterizovana i automatizovana da se u najkraćem mogućem roku mogu rešiti sva pitanja koja se odnose na smeštaj studenata, a postoji i poseban program za studente sa invaliditetom, što je veoma važno, istakao je Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine, prilikom jučerašnjeg obilaska Studentskog centra Novi Sad u okviru kampusa Univerziteta u Novom Sadu.

Povod posete bio je prezentacija instaliranog integralnog video nadzora, početak rada kompjuterizovanog centra za izdavanje studentskih kartica, kao i početak upotrebe radnog prostora namenjenog studentima sa invaliditetom.

- U prethodnom periodu izgradili smo dva nova studentska doma, jedan u Novom Sadu i jedan u Somboru i rekonstruisali sve ostale domove, tako da danas Novosadski univerzitet ima sedam domova prve kategorije i tri doma druge kategorije i nema nijedan dom treće kategorije, što znači da većina studenata ima uslove smeštaja i boravka kakve imaju studenti na fakultetima u najrazvijenijim zemljama Evrope. U ovom trenutku možemo da obezbedimo smeštaj za 3.064 studenta i imamo oko 9.5000 abonenata u studentskom centru - rekao je Pajtić.

Prema rečima Dragoslava Petrovića, pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj, Vlada Vojvodine je za narednu školsku godinu Novosadskom univerzitetu obezbedila blizu 20.000 evra za školovanje studenata u inostranstvu i obezbeđivanje programa razmene studenata.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage