Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Poznati finalisti programa AmChamps
Datum:
25.09.2015
Izvor:
U polufinalnom nadmetanju druge generacije jedinstvenog edukativnog programa Američke privredne komore u Srbiji, „AmChamps – Mladi lideri promena“, četiri mentorska para plasirala su se u finale zahvaljujući nabolje ocenjenom radu na studiji slučaja, koji je pripremila kompanija Ernst & Young. 

Priliku da osvoje stipendije za pohađanje MBA programa u Cotrugli poslovnoj školi, kao i učešće u programu zapošljavanja Delta Holding-a i besplatan kurs stranog jezika u školi Berlitz imaće: Martina Petrović i Jovan Praštalo, Ana Petonjić i Jelena Lučić, Marina Petrović i Aleksandra Dimić, Đorđe Vuksanović i Ana Kaloperović.

Finalisti će imati zadatak da kreiraju specijalne projekte uz mentorsku podršku članova Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham). Tome je prethodilo 8 meseci napornog rada, takmičenja i odličnog druženja, 20 predavanja, radionica i vannastavnih aktivnosti, 15 urađenih domaćih zadataka i napisanih članaka i puno konkretnih veština i praktičnih znanja za dalju karijeru.

Drugu generaciju programa „AmChamps – Mladi lideri promena“ čini 20 vrhunskih studenata Univerziteta u Beogradu pod mentorstvom 20 uspešnih mladih menadžera kompanija članica AmCham-a. Cilj ovog programa je da kroz mentorski rad u parovima student-mladi menadžer, polaznici steknu neophodne veštine i dobiju praktična znanja koja im omogućavaju da nastave da se razvijaju i napreduju u svojim karijerama, ili da brže dođu do prvog zaposlenja.

O programu „AmChamps – Mladi lideri promena“
Program je pokrenuo AmCham početkom 2014. godine kao odgovor na potrebe poslovne zajednice u Srbiji za višim nivoom praktičnih znanja i veština kod mladih diplomaca. Tokom godinu dana koliko program traje, polaznici stiču nova znanja i poslovne veštine, ali i imaju priliku da iz prve ruke čuju iskustva lidera vodećih firmi u Srbiji, da izbliza vide neke od najuspešnijih kompanija i time osnaže svoje liderske i organizacione sposobnosti i unaprede veštine rada u timu.

Nakon uspeha prvog ciklusa Programa uspostavljena je i saradnja sa Univerzitetom u Beogradu u okviru koje se održavaju predavanja na fakultetima, čiji je cilj da se većem broju ambicioznih studenata omogući da prisustvuje predavanjima vrhunskih stručnjaka sa bogatim iskustvom iz kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji. Održana je i Letnja škola AmChamps-a koja je omogućila da polaznici AmChamps programa prenesu znanja što većem broju studenata Univerziteta u Beogradu. 
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage