Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Međunarodna nedelja studenata od 10. do 17. jula, uz podršku Kancelarije za mlade
Datum:
05.07.2011
Izvor:
Međunarodna nedelja studenata (International Student Week in Belgrade – ISWiB), biće održana od 10. do 17. jula, uz podršku Kancelarije za mlade grada Beograda, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Medija centru. 

Na tradicionalnoj manifestaciji će učestvovati više od 200 studenata iz 50 evropskih zemalja, koji će u 11 tematskih radionica sticati znanja iz oblasti medija, umetnosti, zaštite životne sredine i nuklearne energije, najavili su organizatori. 

– Od samog nastanka „ISWiB” festivala, grad i Kancelarija za mlade  podržavaju ovu manifestaciju jer je posvećena mladima, obogaćuje kulturnu ponudu naše prestonice  i poboljšava imidž Beograda među evropskim studentima – naveo je direktor Kancelarije za mlade Kosta Andrić. 

Andrić je, takođe, ukazao da bi bilo dobro za promociju naše zemlje da se slične manifestacije organizuju i u drugim većim gradovima i studentskim centrima u Srbiji. 

Festival će biti svečano otvoren 11. jula u Skupštini grada, dok će se narednog dana održavati „Sajam država” na terenima Košarkaškog kluba „Partizan” na Beogradskoj tvrđavi, gde će učesnici predstaviti tradiciju zemalja iz kojih dolaze, uz koncert u organizaciji MTV-a. 

Centralni događaj predstavljaće panel diskusija „Uloga savremenih i tradicionalnih medija u podizanju društvene svesti i odgovornosti mladih”, dok će, 16. jula, festival zatvoriti „Defile zastava” kroz Knez Mihailovu ulicu i ceremonija prezentacije rezultata rada tematskih radionica, navela je predstavnica za medije festivala Maja Radak.

Organizaciju manifestacije, koja se ove godine održava pod sloganom „Comunication in action” pomogla je i Turistička organizacija Beograda.

Izvor: Beoinfo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage