Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Pobeda srpskog predstavnika na evropskom takmičenju
Datum:
02.04.2011
Izvor:
Pobeda srpskog predstavnika na takmičenju najboljih evropskih doktorskih radova u oblasti prehrambenog inženjerstva i tehnologije hrane

Na 5. evropskoj konferenciji najboljih doktorskih radova u oblasti prehrambenog inženjerstva i tehnologije hrane (The 5th European Workshop on Food Engineering and Technology – Presentations of selected national PhD students in Food Engineering and Technology), koja je imala takmičarski karakter i koja je bila održana 22. i 23. marta u Valensiji, Španija, pobedu je odneo predstavnik Srbije, mr Ivana Sedej.

Na konferenciji je učestvovalo 18 odabranih kandidata iz 17 evropskih zemalja. Mr Ivana Sedej, sa Univerziteta u Novom Sadu, Institut za prehrambene tehnologije, prezentovala je svoj doktorat pod nazivom „Funkcionalna i antioksidativna svojstva novih proizvoda od heljde”. Rezultati ovog doktorata deo su Projekta „Prehrambeni proizvodi za potrošače sa specijalnim zahtevima i potrebama“ – TR20068, finansiranog od strane Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Na ovom takmičenju Ivana Sedej je, sa predstvanicima Grčke i Izraela, podelila prvo mesto i nagradu Julius Maggi Research Award 2011 for the Best Paper Sponsored by Nestlé.

Organizatori konferencije su bili Section on Food of the European Federation of Chemical Engineering (EFCE) u saradnji sa European Federation of Food Science and Technology (EFFoST) i the Institute of Food Engineering for Development, Polytechnic University of Valencia. Žiri za ocenu kandidata je bio sačinjen od eminentnih profesora iz gore navedenih oblasti sa različitih evropskih univerziteta: Dietrich Knorr, Tehnički Univerzitet u Berlinu, Nemačka, Laura Piazza, Univerzitet u Milanu, Italija, Gilles Trystram, ENSIA-Massy, Francuska, Viktor Nedović, Univerzitet u Beogradu, Srbija i Pedro Fito, Politehnički univerzitet u Valensiji, Španija, te prestavnika kompanija Nestlé i Barilla.

Do sada su održane četiri evropske konferencije ovog tipa: prva u Berlinu, Nemačka 2007., druga u Masi-y, Francuska 2008., treća u Napulju, Italija 2009, i četvrta u Beogradu, Srbija 2010. godine. Na svakoj od njih Srbija je imala svoje predstavnike koji su ostvarili zapažena učešća, ali ne i pobedu sve do ove konferencije.

Izvor: Ministarstvo nauke
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage