Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
U finalu tri predloga iz Srbije
Datum:
30.12.2010
Izvor:
Lafarge grupa je sredinom juna objavila konkurs za inovacije u oblasti održive gradnje - "Lafarge konkurs za najbolju inovaciju 2010", sa namerom da se nagrade najinventivniji projekti u Evropi u oblasti građevinske industrije.

Promocija konkursa u našoj zemlji organizovana je u Privrednoj komori Srbije. Na konkurs je pristiglo više od 1000 projekata, а od toga je odabrano 104 rada iz cele Evrope, među kojima i deset iz naše zemlje. Tri predloga iz Srbije, ušla su u najuži izbor od deset projekata koji konkurišu za vredne nagrade. 

Finalisti iz Srbije su tri inovaciona preduzeća iz Beograda: “Hemi Eco”, sa projektom “Oblikovani betonski blok”, zatim preduzeće “Milinković Company”, “MC System”, sa projektom “Objekti od specijalnih prefabrikovanih ferocementnih elemenata” i preduzeće “Quattro Construction”, sa projektom “Panelni sistem gradnje sa neprekidnom internom izolacijom”. Sve tri inovacione firme imaju dobru saradnju sa PKS, koja je promovisala njihov rad i pružala podršku u traženju partnera i investitora.

Pravo učešća na konkursu imala su sva fizička i pravna lica koja nude održiva rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke i socijalno - ekonomske probleme u vezi sa savremenom izgradnjom. Cilj konkursa bio je da se istaknu projekti preduzetničko - pronalazačkog karaktera, kao i da se nagrade inventivni istraživački i razvojni projekti vezani za građevinske materijale.  Takođe, cilj konkursa je i promocija novih proizvoda, industrijskih procesa, građevinskih metoda ili usluga, koje se baziraju na pronalascima ne starijim od pet godina, a koji značajno doprinose unapređenju održive gradnje.

Kandidati iz Srbije predstaviće svoje projekte 5. januara 2011. godine u Lionu, pred međunarodnim žirijem sastavljenim od stručnjaka iz kompanije Lafarge, kao i uglednih naučnika i ekonomista. 

Tri predloga od deset koliko ih je u finalu, biće nagrađeni sa po 20.000 evra, a svaki dobitnik imaće podršku Lafarge grupe za kreiranje akcionog plana razvoja svog projekta, kao i mogućnost zasnivanja partnerstva.

Imena pobednika konkursa biće objavljena polovinom januara.

Izvor: Poslovno jutro
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage