Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Proglašeni pobednici konkursa za izradu idejnog rešenja mobilnih tezgi
Datum:
12.08.2010
Izvor:

Prototipi pobedničkih radova konkursa za izgled budućih mobilnih tezgi na gradskim pijacama biće predstavljeni javnosti u septembru na posebno organizovanoj izložbi.

Na javnom konkursu za izradu idejnog rešenja mobilnih tezgi za centralne gradske pijace, koji su JKP „Gradske pijace” raspisale u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), odabrani su najbolji radovi i objavljena imena pobednika. Prva nagrada dodeljena je radu Stevana Sapundžića i Marka Žunića, druga nagrada Bojanu Bočini, dok je treća nagrada pripala Dizajn studiju „Kako.KO”, Vesni Pejović i Jeleni Milojević. „Gradske pijace” nagradile su najbolji rad sa 200 hiljada dinara, drugi sa 150, a treći sa sto hiljada dinara.

– Mobilne tezge biće deo koncepta pijaca-trgova, koji je jedinstven projekat kod nas. Primenom koncepta pijace-trgova doprinećemo i boljem radu prodavaca i zadovoljenju potreba kupaca. Dodatno, u večernjim satima trgovi će privući i mlađe Beograđane koji do sada nisu posećivali pijace i oživeti ove delove grada i učiniti ih sadržajnijim, izjavila je Marija Bošnjaković, šefica  Odeljenja marketinga i odnosa sa javnošću JKP „Gradske pijace”.

Pobedničko rešenje biće korišćeno za izradu tezgi na centralnim gradskim pijacama i mora da ispunjava sve kriterijume u pogledu higijene, estetike i funkcionalnosti. Konkurs je inače završen 2. jula, a rok za donošenje odluke žirija je produžen zbog velikog broja prijavljenih radova. Pravo učešća na konkursu imala su sva profesionalna pravna i fizička lica sa teritorije Republike Srbije, kao i članovi strukovnih organizacija dizajnera. Svaki učesnik mogao je da pošalje jedan ili više radova pod različitim šiframa za svaki pojedinačni rad.

Radovi su bili rangirani na osnovu sledećih kriterijuma: tehničko-tehnološko rešenje, funkcionalnost i ekonomičnost, težina tezge, način, brzina sklapanja i rasklapanja, način transporta i odlaganja, estetika, oblik, upotrebljeni materijal i standardi.

Izvor: Beoinfo

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage