Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Jelena Rafailović iz Beograda nagrađena za rad o ekonomiji Balkana
Datum:
05.03.2014
Izvor:
Nagradu za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana za 2014. godinu dobila je Jelena Rafailović iz Beograda za rad u kome je izložena komparativna analiza poljoprivrede na Balkanu na osnovu godišnjih statističkih izveštaja Društva naroda od 1925. do 1939. godine, saopštio je "Arhipelag".

Posle razmatranja radova koji su prispeli na konkurs Centra za liberalno-demokratske studije i Izdavačke kuće Arhipelag, žiri je doneo jednoglasnu odluku da nagradi Jelenu Rafailović.

Nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana biće uručena na svečanosti koja će se održati početkom jula ove godine. Nagrada se sastoji iz novčanog iznosa od 2.000 evra.

Objavljivanje nagrađenog rada zavisiće od revizije koja zadovoljava standardne uslove edicije Summa Izdavačke kuće "Arhipelag".

Žiri je radio u sastavu: Mihail Arandarenko (profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu), Gojko Božović (glavni urednik Izdavačke kuće Arhipelag), Boško Mijatović (predsednik Centra za liberalno-demokratske studije u Beogradu) i Branko Milanović (ekonomista u Istraživačkom odeljenju Svetske banke u Vašingtonu).

Godišnju nagradu za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana osnovali su Centar za liberalno-demokratske studije i Izdavačka kuća "Arhipelag".

Nagrada je zamišljena kao podsticaj novoj generaciji istraživača u oblasti ekonomske istorije Balkana, počev od Antičkog doba zaključno sa krajem XX veka.

Nagrada se odnosi na diplomske, master i magistarske radove ili doktorske disertacije odbranjene, ili u procesu odbrane, u toku poslednjih pet godina na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i na neobjavljene monografije autora iz tih zemalja.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage