Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Delegacija Evropske biznis škole u Arilju
Datum:
12.03.2011
Izvor:
Učenici Srednje škole „Sveti Ahilije” iz Arilja otvorili su put veoma važne saradnje s vršnjacima iz Nemačke. Nakon posete ovoj maloj varoši četvoročlane delagacije iz Nemačke, koja zastupa „Evropsku biznis školu”, dogovoren je odlazak ariljskih srednjoškolaca u Vajden, gde će s vršnjacima razmeniti iskustva iz oblasti obrazovanja, privrede, kulture i tradicije. Odmah zatim mladi Nemci biće gosti male varoši u Srbiji.

U poseti partnerskoj školi „Sveti Ahilije” u Arilju bili su Alois Pecher, Johann Soderer, Alois Gillitzer kao i šef projekta, bivši ministar obrazovanja Bavarske, Oto Niphaus. Domaćin gostima iz Nemačke bio je direktor škole iz Arilja Ranko Davidović.

- Naši učenici otići će kod njih u posetu u oktobru ove godine, a potom i mi njih očekujemo u gostima. Uostalom, to i jeste cilj ovog projekta da se mladi druže i razvijaju ideje uz našu podršku, što će, nadam se, biti i dodatan motiv našim učenicima. U razgovoru s njima saznao sam da su prepuni lepih utisaka o našoj zemlji, našoj školi i da su oduševljeni kako smo ih dočekali - ističe direktor škole „Sveti Ahilije” Ranko Davidović.
 
Zadovoljni su i srednjoškolci, učesnici projekta. 

- Ne znam da li se više radujemo poseti Nemačkoj ili činjenici da će nam oni uzvratiti posetu, pa ćemo biti u prilici da im pokažemo prirodne lepote naše zemlje, znanje koje stičemo u srpskim školama i jedan pozitivan prijateljski duh koji krasi naše ljude - kaže Anđela Popović, učenica škole „Sveti Ahilije” iz Arilja.
 
Gosti su posetili Oplenac, Mokru goru i Drvengrad, u večernjim satima se družili s predstavnicima privrednog sektora i nosiocima lokalne samouprave kako bi uspostavili saradnju u svim oblastima društvenog života. Predstavnici iz Nemačke posetili su i ariljsku crkvu Svetog Ahilija, srednju školu „Sveti Ahilije”, gde su se upoznali s radom i mogućnostima ove škole, koja u najsavremenijim uslovima obrazuje učenike u pet obrazovnih profila. Njihovi utisci su i više nego pozitivni.
 
- Ja sam već mesec dana ovde, u Srbiji, a 2008. godine bio sam na Mećavniku, o svemu što smo danas videli nosim predivne utiske - istakao je dr Heinz Theo Niephaus, koordinator ovog projekta.
 
„Partnerstvo na delu” je projekat koji je podržan od Evropske unije, a zajednički ga finasiraju nemačke i američke vladine organizacije.

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage