Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Škole slikarstva i ovog raspusta u „Drinki Pavlović”
Datum:
06.08.2012
Izvor:
Škole slikarstva: ulje na platnu, ikonopis, strip i grafika i ovog letnjeg raspusta biće održane u Osnovnoj školi „Drinka Pavlović”, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. 

Kreativne radionice namenjene su,  od 6. do 17. avgusta, talentovanoj deci od 14 do 19 godina koja slobodno vreme provode u gradu, navode organizatori iz Prijatelja dece Beograda. 

Učesnike ovogodišnjeg programa pozdravio je gradski sekretar za sport i omladinu  Aca Kovačević. 

– Nadam se da ćete, kao i prethodne generacacije koje su učestvovale u ovoj kreativnoj školi, biti zadovoljni naučenim slikarskim veštinama, kao i druženjem sa svojim vršnjacima u lepom ambijentu – istakao je Kovačević. 

On je za Beoinfo podsetio da je ovo jedna od najmasovnijih manifestacija  koje se u okviru besplatnih omladinskih programa održavaju ovog  leta u Beogradu. 

Sekretar organizacije „Prijatelji dece Beograda” Aleksandar Lazović ukazao je da se ova škola organizuje 12 godina u nizu, pružajući šansu mladima da ispolje kreativnost. On je precizirao da će u ovogodišnjem programu učestvovati više od 160 učenika  završnih razreda osnovnih i srednjih beogradskih škola. 

– Oni će u okviru „Dečje nedelje” imati šansu da svoje radove izlože u Vojnom muzeju, na izložbi koja se organizuje u prvoj nedelji oktobra, dok će radovi iz škole ikonopisa biti osveštani u crkvi Ružica na Kalemegdanu  –  najavio je Lazović

On je zahvalio Sekratarijatu za sport i omladinu grada Beograda što tradicionalno pomaže ovu i slične manifestacije jer, prema statistici, oko 70 odsto dece tokom letnjeg raspusta ne odlazi nigde van prestonice i izrazio nadu da će ubuduće biti organizovane slikarske radionice i za učenike nižih razreda.   

Učenica četvrte godine Srednje tehničke škole „Drvo-art” Sunčica Stefanović rekla je da se ove godine prijavila za školu ikonopisa, u nadi da će poboljšati svoju tehniku u toj oblasti. 

– Pošto sam naklonjena slikarstvu, prethodne godine sam pohađala školu ulje na platnu, za koju me vežu lepe uspomene, jer su predavači super, a druženje na nivou – rekla je sagovornica Beoinfa. 

Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i tokom ovog letnjeg raspusta  organizovao je 38 besplatnih omladinskih programa, kao i 130  programa u oblasti sporta.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage