Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Deset godina Letnjeg univerziteta Danubia Erste Grupe
Datum:
06.08.2010
Izvor:

Erste Grupa već desetu godinu za redom organizuje jedinstveni Letnji univerzitet u regionu CIE, zajedno sa Ekonomskim fakultetom iz Beča. Cilj programa je da proširuje znanja, ali i podrži azmenu studenata iz celog regiona centralne i istočne Evrope. Od početka jula, u programu je učestvovalo 56 studenata iz osam zemalja (Austrija, Hrvatska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Češka Republika, Mađarska i Ukrajina). Studenti su 4. avgusta proslavili završetak ovogodišnjeg Letnjeg univerziteta Erste Grupe.

“Već desetu godinu za redom, Erste Grupa organizuje Letnji univerzitet Danubia, zajedno sa Ekonomskim fakultetom iz Beča. Danas se zemlje centralne i istočne Evropa sve više međusobno približavaju, a naša inicijativa predstavlja doprinos ovom razvoju jer Erste Grupa veruje u budućnost regiona”, rekla je Ursula Kuntner-Švajckard, direktorka Sektora ljudskih resursa u Erste Grupi. “Letnji univerzitet Danubia predstavlja korist za čitavu Erste Grupu, jer naši menadžeri sarađuju sa učesnicima Letnjeg univerziteta u zajedničkim radionicama vezanim za teme finansijskih tržišta i ljudskih resursa. Na taj način studenti stiču važna znanja koja potom mogu koristiti u svom profesionalnom razvoju, a menadžeri svake godine imaju priliku da uče od mladih i talentovanih ljudi, tako da e program koristan i za studente i partnerske univerzitete, kao i za Erste Grupu i ceo region,” istakla je KuntnerŠvajckard.

Tokom procesa selekcije, odabrano je 56 studenata iz osam zemalja koji su učestvovali na desetom Letnjem univerzitetu Danubia Erste Grupe. Na ekonomskim fakultetima partnerskih univerziteta studenti su učestvovali u intenzivnim akademskim programima i seminarima kao i na tematskim radionicama koje su vodili stručnjaci iz lokalnih ogranaka Erste Grupe. Organizovane su i kulturne večeri i ekskurzije, kako bi studenti bolje upoznali prestonice i kulture zemalja domaćina.
U 2010. godini učesnici Letnjeg univerziteta Danubia Erste Grupe su tokom mesec dana posetili pet zemalja entralne i istočne Evrope: prva stanica je bio Bukurešt, a zatim su studenti obišli Beograd, Zagreb, Bratislavu i Beč.

Letnji univerzitet Danubia Erste Grupe osnovan je 2000. godine. U proteklih deset godina studenti iz centralne i istočne Evrope imali su priliku da prošire svoja znanja i bolje upoznaju region CIE, učestvujući na jednomesečnom letnjem univerzitetu. Studenti iz Austrije, Mađarske, Češke Republike, Slovačke, Srbije, Hrvatske, Ukrajine i Rumunije mogu svake godine da se prijave za ovaj letnji univerzitet. Bira se pet od navedenih zemalja, u kojima atim studenti provedu po nedelju dana, a boravak završavaju u sedištu Erste Grupe u Beču. Erste Grupa na ovaj način potvrđuje da nije samo zainteresovana za dalje obrazovanje svojih zaposlenih, već želi da doprinese edukaciji budućih vrhunskih menadžera, putem jačanja njihovih interkulturalnih i društvenih veština.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage