Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Laptop za najbolje studente ekonomije
Datum:
02.10.2010
Izvor:
Na Ekonomskom fakultetu u Nišu juče je svečano primljena 51. generacija brucoša, a njih 38 dobilo je sve udžbenike za prvu godinu jer su na prijemnom ispitu osvojili maksimalnih 100 bodova.

Dekan Ekonomskog fakulteta, Evica Petrović nagradila je laptopovima Katarinu Jevremović, Ines Prijić i Miljanu Spasić, tri studentkinje iz prošlogodišnje generacije brucoša koje su prvu godinu položile sa prosečnom ocenom 10.

- Mnogo truda sam uložila, dosta sam učila i svakodnevno pohađala predavanja i vežbe. Bolonjski proces nam je olakšao polaganje ispita, jer možemo preko kolokvijuma da polažemo deo po deo gradiva. Za sve je potrebna dobra organizacija, a ja sam uspela u tome i da za sve imam vremena - i da učim i da se zabavim. Nadam se da ću ovaj uspeh ponoviti i narednihgodina. Srećna sam što nam je uprava fakulteta poklonila laptop, ne toliko zbog same nagrade, koliko je važno to što nas uvažavaju - priča Katarina Jevremović iz Varvarina, a sa njom se slaže i Miljana Spasić koja dodaje da joj mnogo znači ova nagrada jer je potvrda da se u Nišu vodi računa o talentovanim studentima.

Dekan faklutetaje, Evica Petrović, poručila je brucošima da se potrude da studije ekonomije završe brzo i lako, kako bi mogli da se zaposle ne samo u Srbiji nego i u inostranstvu.

- Naš fakultet je cenjen i sa našom diplomom ćete moći da nađete posao. Ulog koji treba da date nije mali, morate mnogo da radite, ali ćete i dobiti dosta znanja. Bolonjski proces po kome ćete vi studirati treba da omogući da amfetatri i učionice nikad ne budu prazni. Stalni kontakti sa profesorima i asistentima treba da vam olakšaju studiranje. Uključite se i u rad studentskih organizacija, jer je naš fakultet uvek bio poznat po studentima koji su bili i dobri sportisti - istakla je Petrovićeva.

Miša Živić, student prodekan pozvao je nove kolege da dođu na tribinu u utotak u 13 časova na kojoj će moći da čuju dosta toga o Bolonjskom procesu.

- Oavj novi sistem je jako složen, ali su članovi studenstkih organizacije tu da vam pomognu. Na toj tribini ćemo vam sve objasniti i moći ćete da pitate sve što vas interesuje u vezi studiranja, kao i van nastavnih aktivnosti - najavio je Živić.

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
 • 08.11.2010.
  Lepo je to kada podsticete mlade da rade i da im koliko toliko olaksate dalje studije!
 • Pošalji prijatelju
 • Del.icio.us
 • Digg
 • My Web
 • Facebook
 • MySpace
 • Newsvine
 • Google

Učitavanje ...
LoadingImage