Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Đaci generacije dobili nagrade
Datum:
26.06.2011
Izvor:
Ponosni smo što u Lazarevcu, Lajkovcu i Ubu, opštinama u kojima posluje Rudarski basen „Kolubara“, stasavaju dobra deca, najbolji đaci koji će ovu regiju ali i državu Srbiju da vuku napred. Nama starijima obaveza je da dobrim učenicima pružimo priliku da pokažu svoja znanja i umeća.

Ovim rečima Nebojša Ćeran, generalni direktor Rudarskog basena „Kolubara“ pozdravio je učenike generacije osnovnih i srednjih škola na čijoj se teritoriji iskopava ugalj. Prvi put u istoriji, „Kolubara“ je nagradila đake generacije - srednjoškolce sa po 25.000, a osnovce sa po 20.000 dinara. Izdvojeno je više od pola miliona dinara za 12 učenika generacije srednjih škola i 13 osnovaca.

- Mnogi najbolji učenici, dobitnici nagrade, potomci su onih koji su više od pola veka radili težak rudarski posao. Svaki drugi kilovat struje proizvodi se od uglja sa „Kolubara“ - rekao je Ćeran. - Bez pažnje prema dobroj deci, odličnim đacima, nema napretka. Mladi treba da uče, a to će im se kad-tad vratiti.

Đaci generacije, okupljeni u upravnoj zgradi listom su bili prijatno iznenađeni novčanom nagradom koju nisu očekivali.

Tatjana Milojević, učenica osmog razreda OŠ „Milorad Labudović Labud“ u Baroševcu kaže da je vrednim trudom postigla epitet đaka generacije. Planira da upiše prirodno-matematički smer u Gimnaziji, a kasnije medicinu.

 Srećan sam što sam među dobitnicima nagrade Rudarskog basena „Kolubara“ u kojoj ću, možda, kad završim školu, da se zaposlim. Upisaću smer elektrotehničar računara - kaže Mihailo Živković, učenik generacije OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca. - Igram šah i fudbal. A novac od nagrade potrošiću na letnju garderobu - kaže Živković.

Nataša Pantić, đak generacije Niže muzičke škole „Marko Tajčević“ u Lazarevcu planira da nastavi sa bavljenjem muzikom, odsek violina, ali i da upiše Matematičku gimnaziju. Teodora Pejović iz OŠ „Knez Lazar“ takođe planira da školovanje nastavi u gimnaziji, na prirodno-matematičkom smeru.

- Pažljivo praćenje predavanja, recept je za postizanje uspeha u školi - otkrila je Ana Tomić, đak generacije OŠ „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu koja planira da upiše Sportsku akademiju.

Izvor: Novosti
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage