Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
ЧЕТВРТИ САЈАМ СТИПЕНДИЈА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ 27. - 28. септембра 2017. године
Datum:
20.09.2017
Izvor:
Дводневни  САЈАМ СТИПЕНДИЈА „Стипендија и ја“ Универзитета у Београду  реализоваће се у згради и  дворишту Ректората на Студентском тргу у Београду 27.и 28. септембра 2017.године.
 
Ова манифестација коју четврти  пут организује Универзитет у Београду представља јединствену прилику да се на једном месту окупи велики број  институција које додељују стипендије и  да се представи велики број различитих стипендијских програма и програма мобилности и других  облика   финансијске подршке доступне студентима на основним, мастер и докторским студијама.
 
Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству Универзитет у Београду организацијом Сајма стипендија  обезбеђује студентима могућност да се правовремено и подробно  информишу о великом броју расположивих прилика,  о  процедурама, условима и роковима за пријаву и успешно планирају своје даље професионалне кораке. За учеснике, стипендиторе,  Сајам је сјајна прилика за афирмацију програма финансијске помоћи, друштвене одговорности и регрутацију заинтересованих студената.
 
Богат програм Сајма стипендија одвијаће се током два узастопна дана, када ће врата Ректората бити отворена за све посетиоце 27.09.2017 од 11 до 16.00 часова, а 28. 09. од 9.30 до 16.00 часова. Студенти ће током два дана програма Сајма стипендија имати прилику да присуствују предавањима, добију корисне информације у оквиру програма презентација „15 савета за 15 минута“, као и да узму активно учешће у консултацијама са присутним стипендиторима, расположенима да одоговоре на сва питања и пруже одговарајуће савете.
 
ПРВИ ДАН:
Универзитет у Београду представиће се првог дана студентима. Након свечаног отварања, студенти ће имати прилике да сазнају све о  стипендијама, новчаној  помоћи за научне и истраживачке радове Задужбина и фонодова Универзитета у Београду. Презентације Сектора за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Београду биће организоване око доступних програма мобилности у оквиру европских програма универзитетске размене и представљања портала за аплицирање за конкурсе за студенте, наставнике и истраживаче МОБИ ОН.  Такође, студентима ће бити представљени и видови подршке које обезбеђују саветници Центра за развој каријере и саветовање студената  у  процесу аплицирања за стипендијске програме и даље усавршавање. Првог дана сајма професори Филолошког факултета у оквиру двочасовног предавања представиће могућности студирања у Европи, Азији и Америци и детаљно ће представити међународно признате сертификате из области страних језика.
 
ДРУГИ ДАН:
Другог дана Сајма учесници сајма ће у два паралелна формата представити своје стипендије са почетком у 09.30 часова.  Консултације ће се одржавати у холу и дворишту Ректората, а кратке презентације у Свечаној сали.
Своје стипендијске програме 28.09. представиће Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Фонд за младе таленте Доситеја,  Град Београд, компаније Лореал, Дигит,  Ваљаоница бакра Севојно, Еко Serbia AD, Фондација Темпус, Фондација Студеница, Фондација др Зоран Ђинђић и Образовни систем Екилибрио, амбасада САД, Велике Британије, Канаде, Републике Грчке, Републике Кореје, Републике Чешке, као и Француски институт у Србији, Руски Дом у Београду, Немачка служба за академску размену /DAAD/, Београдска отворена школа, EURAXESS мрежа у Србији  и три италијанска универзитета (Universita Cattolica del Sacro, Politecnico di Milano, Ca Foscari).
 
Пренос програма оба дана биће емитован уживо преко интернета на Медиа порталу рачунарског центра Универзитета у Београду. Сајам  су подржале компаније ДДОР Нови Сад, Лореал Балкан, Дигит, Нестле Адриатик, Фронери и Голијска Ледена робним, новчаним и донацијама у услугама.
 
Детаљније информације, програм сајма са распоредом презентација и консултација доступан је на линку http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2017 , а новости у вези са сајмом могу се пратити на друштвеним мрежама https://www.facebook.com/sajam.stipendija/  и  https://www.instagram.com/centarzarazvoj/
 

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage