Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Za međunarodna takmičenja 100 miliona, a za kampove 90 miliona dinara
Datum:
20.04.2011
Izvor:
Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković potpisala je danas u Palati Srbija ugovore sa 23 granska sportska saveza Srbije za programe međunarodnih takmičenja i ca 64 granska sportska saveza za finansiranje kampova perspektivnih sportista koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Ugovore u ime granskih saveza sa Ministarstvom omladine i sporta potpisao je predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović.

Samardžić Marković podsetila je ovom prilikom da je jedan od tri prioriteta Strategije razvoja sporta ulaganje u vrhunski sport i da vrhunski rezultati koje ostvaruju sportisti, ne samo što predstavljaju sportski rezultat bitan za naš sport i našu zemlju, već su i dobra prilika da dođe do većeg uključivanja dece u proces bavljenja sportom.

„Ove godine Srbija će biti domaćin 35 međunarodnih takmičenja. Iz republičkog budžeta biće izdvojeno 100 miliona dinara i 23 granska saveza potpisaće sa nama ugovor kako bismo uspešno organizovali ta takmičenja", rekla je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i dodala da je poseban interes to koliko sport svojoj zemlji donosi, jer se ne radi samo o sportskim rezultatima.

"Nisu to samo dobri rezultati koje donose sportisti, već što imamo priliku da dovedemo mnogo gostiju i da, bez obzira sa kakvim predubeđenjem došli, oni odu iz Srbije sa pozitivnim utiscima. Takođe, oni će ostaviti i nešto svog znanja, sredstava i na taj način uložiće u naše gradove. To je razlog zašto država treba da investira", rekla je ministarka omladine i sporta.

Prema njenim rečima, kampovi za perspektivne sportiste su "ulaganje države u mlade, u nešto što je budućnost".
"Vrednost projekta je 90 miliona dinara. Znači da će oko 3.500 mladih sportista u Srbiji imati podršku države u finansiranju", objasnila je Samardžić Marković.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije rekao je da će ovaj savez za tri sedmice organizovati Prvenstvo Evrope za seniore u spustu u Kraljevu i Prvenstvo Evrope u kajaku-sprintu, koje će se održati za dva meseca na Adi Ciganliji u Beogradu.

"Zahvalio bih se Ministarstvu i ministarki što nam pomaže u ovim teškim vremenima. Nisu izostali kampovi, stipendije, priznanja, vredne nagrade, budžetska sredstva za velika međunarodna takmičenja. Hteo bih da se zahvalim što imamo ministarstvo, nemojte mi zameriti, i što imamo vas na čelu ministarstva", izjavio  je Nišović.

Izvor: Ministarstvo omladine i sporta
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage