Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Razmena studenata tehnike iz Hrvatske i Srbije
Datum:
22.07.2011
Izvor:
Studenti tehnike Srbije i Hrvatske imali su danas jedinstvenu priliku da se sastanu u Ambasadi Republike Hrvatske i razmene iskustva o uslovima studiranja i mogućnostima zapošljavanja u ove dve države.

Povod za susret bila je četvorodnevna razmena studenata tehnike u organizaciji lokalne BEST grupe Beograd. Tokom proteklih osam godina posredstvom BEST Beograd na događaje širom Evrope je otputovalo više od 800 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo 1.200 studenata iz inostranstva.

- Ova razmena predstavlja temelj plodne saradnje između naše dve države i pruža mogućnost povezivanja studenata sa budućim poslodavcima.Mislim da će se otvaranjem prema Evropskoj Uniji saradnja poboljšati, rekao je Mario Zadro, savetnik u Ambasadi Hrvatske u Beogradu.

Ova razmena će omogućiti studentima da iskustva stečena na matičnim univerzitetima podele sa kolegama iz susedne zemlje. Organizacija BEST putem svojih kurseva, takmičenja i drugih događaja širom Evrope omogućuje studentima da se lakše zaposle.

- Mislim da oni koji nisu članovi ove organizacije imaju manje šanse za posao ali ništa preterano, imam dojam da ako ste u BEST-u imate malo veće mogućnosti za zaposlenje jer radite na komunikacijskim veštinama, rekao nam je Žarko Martinović, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Hrvatskoj.

BEST Beograd je lokalna grupa koja postoji od 2003. godine i organizovala je mnoge kurseve i takmičenja, kao i šest izdanja godišnjeg sajma poslova “JobFair - Kreiraj svoju budućnost”. 

- Ovo je organizacija koja svoje članove koji žele da rade odmah “baca u vatru”. Ja sam u BEST došla nedavno i odmah su mi dali onoliko zaduženja za koliko sam želela da se angažujem. Tu su ljudi koji mnogo znaju, imaju mnogo iskustva koja žele da prenesu, rekla nam je Tatjana Zaleđa, student Arhitekstonskog fakulteta u Beogradu.

Sledeći Međunarodni skup studenata tehnike, na kome će učestvovati studenti Letonije, Turske i Srbije održaće se u septembru ove godine u Beogradu.

Izvor: Blic
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage