Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Studenti FON-a šampioni u rešavanju studija slučaja u Evropi
Datum:
26.04.2011
Izvor:
Na regionalnom globalnom takmičenju Hult Global Case Challenge u rešavanju studija slučaja održanom 5.marta 2011.godine u Londonu u konkurenciji 32 tima najprestižnijih poslovnih škola iz oblasti menadžmenta u Evropi,  studenti FON-a: Tamara Pajevid, Ema Neškovid, Ninoslav Stojsavljevid, Aleksandra Nikolid i Jovana Dadid pod mentorstvom članova katedre za Marketing menadžment i odnose s javnošdu na FON-u osvojili su prvo mesto i plasirali se na finalno svetsko takmičenje u New York-u koje de se održati 28. aprila 2011.godine.

Takmičenje  Hult Global Case Challenge održava se  na svetskom regionalnom nivou u pet gradova sveta: Londonu, Šangaju, San Francisku, Dubaiu i Bostonu. Finalista u svakom regionu nastupa u velikom finalu u New York-u. Temu studije slučaja zadala je nevladina organizacija Water.org u partnerstvu sa globalnom Klintonovom inicijativom. 

Zadatak studije slučaja bio je da se osmisli inovativni poslovni model prema najsiromašnijim slojevima društva koji nemaju vodu, da se definiše bolji načini finansiranja kredita od lokalnih nevladinih organizacija kao i da  se  kreira komunikaciona strategija prema svim važnim internim i eksternim stejkholderima.

Na regionalnom takmičenju u Londonu učesvovalo je ukupno 32 timova. Takmičenje je organizovano u  četiri grupe. U svakoj grupi je prezentovalo 8 timova. Nakon toga žiri je odabrao najbolje predstavnike škola iz četiri grupe. U grupi od 8 škola studenti FON-a bili su bolji od tima do tada vodedih fakulteta u rešavanju poslovnih studija slučaja: Cranfield University-Cranfield School of Management, ESCP Europe i Warwick Business School.

U finalu su prvo mesto osvojili tim studenata Fakultet organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu iz Srbije, drugo mesto  Cambridge Judge Business School iz  Engleske,  trede mesto  Saint-Petersburg State University - Graduate School of Management iz Rusije, dok je četvrto mesto osvojio tim poslovne škole ESADE Business School iz Španije. Tim studenata Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu nakon prezentacije rešenja u finalu dobio je tri aplauza od publike što potvrđuje kvalitet i profesionalizam studenata FON-a, održivost predloženog rešenja i vrhunski način prezentovanja.

Izvor: FON
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage