Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Mladi dizajneri Balkana
Datum:
21.03.2011
Izvor:
Pobednički radovi regionalnog konkursa “Young Balkan Designers”, u organizaciji Miksera iz Beograda, biće pretpremijerno prikazani 22. marta u galeriji O3one, a kreativni potencijal regiona potom će predstaviti u Milanu na prestižnom međunarodnom Sajmu dizajna, dok će krajem maja biti izloženi na regionalnom festivalu Mikser u silosima Žitomlina u Beogradu. 

U galeriji O3one biće predstavljeni prototipovi mladih dizajnera u oblasti industrijskog dizajna koje je stručni žiri, predvođen renomiranim svetskim dizajnerom Konstantinom Grčićem iz Hrvatske, proglasio za najuspešnije na konkursu “Young Balkan Designers”. 

Prema navodima organizatora, to je jedinstvena prilika da mediji i publika vide izvedene nagrađene radove i upoznaju njihove autore koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke i Srbije, pre nego što otputuju u Milano. 

Izložbu će otvoriti kreativna direktorka Miksera Maja Lalić i profesorka Jelena Matić, direktorka “Talent zone” Mikser festivala. 

Za potrebe kataloga koji prati postavku “Young Balkan Designers” u Milanu, u galeriji O3one će 21. marta u 16 časova biti organizovan fotosešn izabranih radova i njihovih autora, pod fotografskom palicom Nebojše Babića. 

Otvaranje izložbe pratiće i žurka “Young Balkan Designers Party” u klubu Le Garage” (Kraljice Natalije 30). 

“Young Balkan Designers” je godišnji regionalni konkurs otvoren za sve dizajnere jugoistočne Evrope mlađe od 35 godina, na inicijativu kulturne organizacije Mikser, a cilj je kreiranje platforme za otkrivanje i promovisanje mladih talenata Balkana koja istovremeno doprinosi i obnovi mreža i saradnje u regionu. 

Mikser je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona i organizacijom istoimenog festivala, koji je prerastao u najveću manifestaciju kreativnosti u regionu. 

Miikser festival održava se u poslednjoj nedelji maja u industrijskoj zoni Beograda, spajajući dizajn, umetnost, komunikacije, arhitekturu, ekologiju, biznis, muziku, teatar i film. 

Izložba mladih dizajnera u galeriji O3one biće otvorena do 31. marta. 

Izvor: Galerija Pero
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage