Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Telekom nagradio najbolje aplikacije srednjoškolaca
Datum:
24.12.2015
Izvor:
Tim "2school4cool" iz gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša osvojio je nagradu za najuspešniju aplikaciju na ovogodišnjem mts Android konkursu koji je Telekom Srbija po peti put organizovala za učenike gimnazija, saopšteno je danas iz te kompanije.

Takmičari su, kako je navedeno, radili prema programu namenjenom talentima na polju matematike i informatike, na nagrađeni su posetom Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni.

Učestvovalo je dvadeset timova, sa isto toliko aplikacija, a vrednovani su ideja, inovativnost, kompleksnost rešenja, funkcionalnost i opšti utisak, a dodatno je u obzir uzeta društveno odgovorna namena aplikacija i doprinos razvoju mts usluga.

"Za mesto među nagrađenima odlučivale su nijanse. Sigurna sam da će svim učesnicima ovo biti vredno iskustvo, kako u izradi aplikacija, tako i u vođenju celog projekta, od ideje, pa sve do prezentacije rada", izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković koja je i uručila nagrade.

U jakoj konkurenciji, tročlani tim iz Niša osvojio je prvo mesto i put u Barselonu sa aplikacijom "MiCroš", koja na originalan i zabavan način daje mogućnost korisnicima da kroz međusobno takmičenje upoznaju znamenitosti Niša.

Drugo mesto koje je nagrađeno tabletima podelili su predstavnici Matematičke gimanzije iz Beograda - Luka Jovičić sa aplikacijom "BGBus", za lakše kretanje i snalaženje u glavnom gradu, i tim "Fifi i drugari"sa aplikacijom "Bizi" namenjenom internom poslovanju firmi.

Aplikacija "Morsenger", tima "Konstruktori" iz Prve kragujevačke gimnazije, namenjena osobama sa oštećenim vidom, i aplikacija "TurtleSurvival" tima "Almajo" iz Matematičke gimnazije, koja na zabavan način razvija ekološku svest korisnika, podelile su treće mesto, a njihovi članovi dobili su pametne mobilne telefone. Specijalnu nagradu za posebno izraženu inovativnost "Snaga inovacije - Igor Osmokrović", za koju su dodeljeni iPhone telefoni, osvojila je aplikacija namenjena roditeljima i deci pod nazivom "Prvi pametni telefon", tima "Tri V" iz Matematičke gimnazije.

"Ovo je za nas bila idealna prilika da se družimo, razmenimo ideje i iskustva sa ostalim učesnicima. Nadamo se da će nam put u Barselonu proširiti vidike i da ćemo bolje upoznati najnovije svetske trendove u mobilnoj tehnologiji", izjavili su pobednici mts Android konkursa, Anđela, Dušan i Stefan, učenici gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, a navodi se u saopštenju.

Direktor gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša rekao je da nagrada pokazuje sa koliko ozbiljnosti i odgovornosti učenici i profesori te gimnazije pristupaju radu i zadacima koji se pred njih postavljaju.

"Ovo je prvi put da učenici naše gimnazije aktivno učestvuju u konkursu i ponosni smo na to što je žiri svojom odlukom prepoznao ogromnu posvećenost, kreativnost, znanje i želju za napredovanjem, koji su uloženi u ovaj projekat" izjavio je Mišić.

Direktor Matematičke gimnazije u Beogradu Srđan Ognjanović izrazio je zadovoljstvo uspehom koji učenici ove škole ostvaruju na konkursu i zahvalio Telekomu na saradnji i podršci.

Direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković istakla je da za učenike mts Android konkurs ima veliki značaj, jer pruža mogućnost da steknu nova znanja i iskustva.

Ove godine, na konkursu su učestvovale Matematička gimnazija iz Beograda, gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada, gimnazija "Boljai" iz Sente, Prva kragujevačka gimnazija, Valjevska gimnazija i gimnazija "Svetozar Marković" iz Niša.

Projekat mts Android konkurs svrstan je u selekciju prestižne evropske CSR organizacije "CSR Europe" i predstavlja podsticaj razvoju preduzetničkog duha među mladima.
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage