Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Uspesi studenata hotelijerstva
Datum:
24.11.2017
Izvor:

Veliki broj profesionalaca nadmetao se u više kategorija, a među njima posebno su se istakli mladi novosadski studenti.

 

Katarina Korolija, Katarina Adamović, Milan Munižaba, Nikola Zeljak i Vladimir Jež, studenti hotelijerstva sa novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, na takmičenje u Hrvatsku otišli su pripremljeni za nadmetanje, ali nepripremljeni na veliki uspeh koji se usledio. Očekivanja da će tamo samo pokazati naučeno, smenilo je pet nagrada i to za osvojeno jedno prvo, dva druga i dva treća mesta.

 

"Pre svega konkurencija je bila jaka. Mi smo u ovom poslu amateri. Takmičili smo se sa ljudima koji profesionalno se bave tim poslom, idu na svetska takmičenja, evropska. Mi smo jedini studenti koji smo bili tamo, koji smo u stvari predstavljali fakultet", kaže Vladimir Jež, koji je osvojio treće mesto u kategoriji "Long drink Maraska".

 

"Utisci su fenomenalni, stvarno nismo očekivali, pošto smo se, jako smo se mnogo spremali za ovo takmičenje, ali nismo očekivali da ćemo tako nešto postići, da će svako dobiti neku nagradu, tako da smo prezadovoljni", kaže Nikola Zeljak, drugo mesto u kategoriji "Aperitiv Maraska Coctail".

 

Prva među jednakima bila je studentkinja četvrte godine Katarina Korolija, koja je za aperitivni koktel "Summer Day" osvojila pehar za najbolji Maraska koktel.

"Učestvovala sam na prethodna tri takmičenja. To je bio barmen kup u Novom Sadu i Državno prvenstvo Crne Gore u Budvi. Ovo je prva nagrada koju sam osvojila i daje mi podstrek da nastavim dalje i da se bavim ovim poslom", kaže Katarina Korolija, prvo mesto u kategoriji "Aperitiv Maraska Coctail".

 

Kokteli koje su pripremali u učionicama PMF-a pokazali su se kao dobra praksa i osnova za postignute uspehe. Sve naučeno u danima koji su prethodili Makarskoj, a posebno samo takmičenje i pehari od neprocenjivog su značaja za njihovu profesionalnu budućnost.

 

"Pre svega mi znači za moju dalju budućnost, jer mi smo veoma mladi i takmičili smo se sa profesionalcima koji su obišli već neka evropska i svetska prvenstva, videti sve to, učestvovati, mnogo je značilo, pogotovo nagrada", kaže Milan Munižaba, treće mesto u kategoriji "Long drink Finest call".

 

"Svakako da je ovo takmičenje od velikog značaja za nas kao studente. Ono će značiti veoma u našoj daljoj karijeri. Ovo je bilo jedno od važnijih takimičenja i dosta nas je učestvovalo na njemu i svi smo osvojili neke nagrade. Naše sledeće takmičenje koje planiramo svakako jeste barmen kup koji će se održavati u Novom Sadu, od 12. do 13. decembra i nadamo se da ćemo osvojiti neke važne nagrade", kaže Katarina Adamović, drugo mesto u kategoriji "Long drink Finest call".

 

Nagrađeni studenti dodaju da su im, osim samog takmičenja, od neprocenjivog značaja bila i predavanja, radionice i treninzi, kao i kontakti i poznanstva sa kolegama iz svih zemalja učesnika.

Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage