Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Student generacije na Vojnoj akademiji majstor za matiš
Datum:
12.09.2010
Izvor:
Nikola Fejsov ima 24 godine i, za razliku od mnogih vršnjaka koji su ove godine takođe završili studije, njega ne muče uobičajne brige oko zapošljavanja.

Pored sigurnog radnog mesta, kao najboljem studentu Vojne akademije Nikoli je pripala i mogućnost da bira gde će nastaviti karijeru.

Nije bilo lako za pet godina položiti 55 ispita i postići prosečnu ocenu 9,73, jednu od najviših u poslednjoj deceniji na Vojnoj akademiji - kaže za 24 sata student generacije.    
 
- Prosek mi je narušila osmica iz elektronike, koja me, pored matematike, privlači od malena i zbog koje sam se posle Srednje elektrotehničke škole u Somboru upisao na Akademiju. Hteo sam čistu desetku i dva puta sam poništavao ispit, a treći put nisam imao sreće - objašnjava svoj peh.

Kaže da je veliki uticaj da se opredeli za vojni poziv imala činjenica da su mu oba roditelja takođe bila vojna lica – otac potpukovnik, a majka poručnik u rezervi. Mlađi brat se upisao na civilni fakultet.    

- Opredilo sam se za smer Elektronsko izviđanje i protivelektronska dejstva, jer moj budući posao zahteva posebno obučene, sposobne i kreativne ljude i to je upravo ono gde sam pronašao sebe. Sukobi u budućnosti vodiće se u nevidljivom ambijentu, u elektromagnetnom spektru, a samo će posledice biti vidljive - napominje.

Doduše, prva i prava ljubav – avijacija – ostala je neostvarena zbog slabijeg vida.
- Volim i matematiku, kao srednjoškolac osvojio sam drugo mesto na međunarodnom tekmičenju „Kengur bez granica”, koje su pokrenuli Australijanci.

U slobodno vreme trenira grepling, mešavinu borilačkih veština, od klasičnog rvanja, preko ultimat fajta, brazilskog džiu-džicua i ulične borbe, ali bez udaraca. Smatra da je to sport budućnosti, a na Vojnu akademiju doneli su ga ove godine vojni instruktori.

- Želja mi je da ostanem na Akademiji kao asistent, ali prvo želim da vojničku karijeru započnem u trupi, da ispečem zanat, jer sam se za trupu i školovao - kaže Fejsov.

Nikola takođe voli muziku i kaže da je redovan posetilac Bir festa.

- Uživao sam na Ušću svih pet dana, oduševio me poslednjeg dana Van Gog, ni Čorba nije bila loša -  Fejsov.

Izvor: 24 sata
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
 • 11.02.2011.
  ....
  Znam ja kako se polazu ispiti na Vojnoj akademiji...... Kazes a dobijes 9.
 • Pošalji prijatelju
 • Del.icio.us
 • Digg
 • My Web
 • Facebook
 • MySpace
 • Newsvine
 • Google

Učitavanje ...
LoadingImage