Jdinstvena analiza tendera
PRETRAGA
OBRAZOVANJE
STIPENDIJE NA FACEBOOK-U
VESTI
Naslov:
Predstavljen Volonterski centar „Gradskih pijaca” i dodeljene nagrade na konkursu „Slušaj i smišljaj”
Datum:
04.12.2010
Izvor:
U prostorijama Medija centra danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene dosadašnje aktivnosti Volonterskog centra JKP „Gradske pijace”, koji sačinjava 14 studenata završnih godina Poljoprivrednog fakulteta i  Fakulteta veterinarske medicine. U radu dosadašnjih 18 radionica, najbolji studenti ova dva fakulteta upoznali su se sa organizacijom rada JKP „Gradske pijace” i nadležnih ministarstava, a prisustvovali su i predavanjima od značaja za rad u ovom sektoru.  

– Osnivanje Volonterskog centra „Gradskih pijaca” predstavlja usvajanje i nastavak dobre prakse koju je grad Beograd započeo uspostavljanjem projekta univerzitetske radne prakse studenata završnih godina u javnim i komunalnim preduzećima. Iako studenti nisu u nadležnosti grada, mi imamo potrebu da  doprinesemo stvaranju kvalitetnih kadrova u Beogradu. Na ovaj način, studenti po završetku školovanja svojim budućim poslodavcima mogu da ponude znanja koja su stečena u  najboljim gradskim preduzećima. Za gradska preduzeća ovo takođe predstavlja šansu da zaposle najbolje i najperspektivnije kadrove, one koji su upoznati sa celokupnim sistemom rada određenog preduzeća i koji su stekli primenljivo, praktično znanje. Verujem da se volonterima „Gradskih pijaca” pružila dobra šansa, jer se ovo gradsko preduzeće neprestano  razvija. Zato ih pozivam da svojim radom doprinesu da se taj trend nastavi i u budućnosti – rekla je Nada Dumić, članica Gradskog veća.

Dragan Pušara, direktor JKP „Gradske pijace”, podsetio je da je rad sa volonterima definisan Protokolom o saradnji „Gradskih pijaca” sa Poljoprivrednim fakultetom i Fakultetom veterinarske medicine, koji je potpisan u martu ove godine. 

– U dosadašnjem radu sa volonterima u velikom broju slučajeva bili smo u prilici da dobijemo bolji odgovor na postavljene zadatke od stalno zaposlenih, a do kraja obuke očekujem da budu još bolji. U narednom periodu na svakoj većoj pijaci će biti bar po jedan volonter, koji će proizvođačima objasniti koje su njihove mogućnosti za dalji plasman robe, a sa nadležnim republičkim inspekcijama sarađivaće  u monitoringu kvaliteta i bezbednosti hrane. Planirano je da studenti volontiraju godinu dana, a naša osnovna namera je da im pružimo priliku da steknu stručnu praksu koja će im pomoći u studiranju i kasnijem zapošljavanju –  rekao je Dragan Pušara, direktor JKP „Gradske pijace”. On je dodao da će Volonterski centar omogućiti studentima praktična iskustva i znanja iz njihovih struka na projektima izgradnje veletržnice, pijaca – trgova, rekonstrukcije pijaca, monitoringu kvaliteta i sigurnosti namirnica.

Dr Mirjana Dimitrijević, profesorka fakulteta Veterinarske medicine, i Jelena Pantelić, referent za odnose sa javnošću na Poljoprivrednom fakultetu, istakle su da je ovakav vid saradnje od velike koristi za studente, koji tako, pored teorijskog znanja, stiču i praktičnu obuku. Tako stečeno iskustvo predstavlja značajnu prednost pri zapošljavanju u struci, a budući poslodavac dobija već formiranog stručnjaka, kojeg može uposliti na najefikasniji način, rečeno je na konferenciji za novinare.

– Volonterski centar je dobro mesto na kome, radeći uz stručnjake ovog gradskog preduzeća, možemo i praktično da primenimo sve što se uči na fakultetu, ali i da usvojimo nova znanja i uočimo nove tendencije u razvoju „Gradskih pijaca”. Projekat veletržnice je svakako jedan od najzanimljivijih, i drago nam je što od samog početka učestvujemo u stvaranju projekta jednog novog sistema snabdevanja – rekla je Jelena Petrović, student Poljoprivrednog fakulteta.

Na današnjoj konferenciji za novinare proglašeni su i pobednički radovi na konkursu „Slušaj i smišljaj”. Žiri u sastavu Nada Dumić, članica Gradskog veća, Dejan Stanulov, savetnik direktora, i Marija Bošnjaković, šefica Odeljenja za marketing i odnose sa javnošću „Gradskih pijaca”, odlučio je da od ukupno 57 prijavljenih radova nagradi Marka Vukićevića, u kategoriji studenata, laptop računarom i Jovanu Radišić, u kategoriji učenika, digitalnim fotoaparatom. Specijalnu nagradu osvojila je Maja Drobnjaković. Oni su dali najkreativnije odgovore na pitanje šta za njih znače pojmovi poverenje, sveže, izbor, zeleno, stabilnost i domaće.

– „Gradske pijace” prodajom svežih namirnica neprestano rade na afirmaciji zdravog života, a ovakvim konkursima i na održanju zdravog duha. Čestitam svima vama koji ste učestvovali na ovom konkursu i želim da vas vaš vedar duh ne napušta ni u sledećoj godini, do novog konkursa – rekla je Nada Dumić, članica Gradskog veća

Konkurs je trajao od 5. jula do 31. oktobra, sa idejom da na zabavan način, asocijacijama na različite pojmove, podstakne mlade da se okrenu zdravom načinu života.

Izvor: Beoinfo
Ocena: 
Vaša ocena: 
   
  • Pošalji prijatelju
  • Del.icio.us
  • Digg
  • My Web
  • Facebook
  • MySpace
  • Newsvine
  • Google

Učitavanje ...
LoadingImage